Multa lume prefera sa aiba in casa un animal de companie. Cei mai multi prefera cainii, dar si pisicile isi au locul lor in casele oamenilor. Cu toate ca sunt exemplare destul de „simplu” construite, pisicile prezinta o serie de „raritati” pe care celelalte animale domestice nu le au…
Pisicile pot simti apropierea unui… cutremur. Pernutele lor sunt foarte sensibile, astfel ca micutele feline pot detecta vibratiile care apar inaintea producerii unui cutremur. Tot pisicile pot inghiti si digera mancarea fara sa o mestece, dar pot fi si niste foarte bune manipulatoare. De multe ori, ele isi adapteaza emisiile vocale-mienunatul e mai puternic-in asa fel incat sa fie cat mai convingatoare si sa primeasca ce isi doresc: mancarica. Dupa ce mananca, pisicile dorm si viseaza, exact cum o fac si oamenii; s-a dovedit ca undele cerebrale ale pisicilor care dormeau erau identice cu ale unor oameni care faceau acelasi lucru. Dar au si o mare problema: nu inteleg sub nicio forma pedeapsa. Ca sa obtineti un comportament dorit de la o pisica ar fi bine sa o rasplatiti cu mancare sau jucarioare speciale, altfel nu va face nimic din ceea ce ii spuneti. La fel de important este sa nu le dati ciocolata-le poate imbolnavi sau chiar omori.
Daca noi, oamenii, ne strangem mainile cand ne vedem, pisicile… isi ating nasucul. Asta e o confirmare a recunoasterii vizuale si un mod de a culege informatii pretioase despre cum este cealalta pisica. Ceva foarte bizar este „torsul”-cei care au studiat acest fenomen bizar au concluzionat ca mai degraba isi are originea in sistemul cardiovascular decat la nivelul gatului-torsul in general e un semn ca pisicuta se simte bine, insa torsul „adanc” e un semn ca felina sufera, o doare ceva anume. „Torsul” apare la o saptamana de la nastere si are loc atat cand respira cat si cand inspira.
De asemenea, daca vreti sa va „imprieteniti” cu o pisica evitati sa o priviti in ochi si clipiti imediat ce ii intalniti privirea. Pisicile tolereaza bine si caldura si asta pentru ca stramosii lor traiau in desert… Pulsul lor este de 160-240 batai pe minut si se mareste cu cat exemplarul e mai tanar. Sa nu uitam ca si ele transpira vara, insa prin labute, nu prin piele, ca oamenii.