Zona Bran Moeciu iti ofera peisajul perfect pentru un concediu reusit si relaxant

Se spune ca, inainte sa iti doresti sa pleci de sarbatori, in concediu, in strainatate, trebuie sa fi trecut macar o data prin cele mai frumoase locuri din Romania. In tara sunt atatea zone ideale pentru petrecerea timpului liber, indiferent ca e un week-end sau o saptamana intreaga, pline de peisaje care-ti taie respiratia, incat e pacat sa nu le descoperi si sa le „devorezi” cu privirea.

Doar un exemplu: zona Bran Moeciu. Comuna Bran, aflata foarte aproape de Brasov, chiar intre Piatra Craciului si Muntii Bucegi, si imprejurimile, nu au cum sa nu te atraga. La orice hotel Bran te-ai caza poti sa mananci cele mai bune preparate traditionale, poti merge in itinerarii etnografice, unde poti descoperi mestesuguri traditionale unice pe care nicio alta tara nu ti le poate oferi. Pentru pasionatii de sporturi de iarna, partia de schi Bran-Zanoaga este perfecta, avand o lungime de nu mai putin de 1000 metri, in vreme ce dealurile si muntii din jur sunt obiective ideale pentru cei care vor sa practice ciclismul, catararile sau calaria. Se pot vizita obiective turistice unice precum Castelul Bran, un loc incarcat de istorie si cu o arhitectura impresionanta, Muzeul Satului din Bran, vestigiile istorice de la Rasnov, una dintre cetatile medievale care s-a pastrat in perfecta stare.

Nu aveti cum sa ratati Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioara, dar nici Muntii Piatra Craiului sau Manastirile Aninoasa, Namaiesti si Negru Voda. Casa Memoriala George Toparceanu si Barajul Pecineagu pot incheia un itinerar de vis pe care-l puteti parcurge lejer, alaturi de familie si prieteni. La intoarcere, dupa un drum lung, va puteti opri la un restaurant Bran fie din incinta hotelului unde sunteti cazati, fie la unul din afara lui, fiind serviti cu mancaruri alese cu specific, aromate si delicioase. Relaxarea e garantata, confortul sporit oferit de unitatile de cazare este completat si de o priveliste exceptionala, multe dintre hoteluri fiind foarte aproape de zonele impadurite, munti, dealuri.