Cum sa avem termopane fara defecte si cu rezistenta mare?

Investitia in termopane de calitate atrage dupa sine si o intretinere speciala si o atentie mai mare acordata partilor mobile ale ferestrelor sau ale usilor. Termopanele, oricat de scumpe ar fi, se degradeaza cu timpul, factorii externi le influenteaza intr-o oarecare masura, modul in care umblati cu ele are iar repercusiuni asupra functionarii corecte pe termen lung. Evitarea defectelor si cresterea rezistentei lor se poate realiza prin masuri simple aplicate ori de cate ori aveti ocazia. In primul rand trebuie sa aveti grija de sticla termopan, sa o stergeti doar cu substante speciale si cu lavete din bumbac, sa nu o zgariati sau sa o supuneti la presiune si socuri mecanice.

Sticla este de fapt cea care asigura izolarea fonica si termica, de ea depinde si gradul de confort din casa si schimbul de caldura cu exterior. In al doilea rand garniturile ar trebui verificate periodic, ele se pot roade, se degradeaza, umezeala le strica suprafata speciala, aderenta devine tot mai proasta. Tasarea garniturilor si ruperea lor sunt printre defectele cele mai intalnite de specialistii de la firmele de reparatii termopane in sector 3, garniturile sunt ieftin de inlocuit si pot face o diferenta intre geamuri care nu mai izoleaza deloc si geamurile de care vantul nu are cum sa treaca. In al treilea rand ungerea feroneriei va poate scapa de cheltuieli prea mari cu reparatiile, se poate folosi ulei de motor, vaselina sau vaselina siliconata. Conteaza foarte mult si cum functioneaza sistemele de inchis-deschis, balamalele, modul in care au fost montate termopanele de la bun inceput. Toate acestea pot afecta gradul de izolare si va poate aduce tot mai aproape de interventia unor firme ce se ocupa de reparatii termopane in sector 3.

Rezistenta termopanelor poate fi marita si ea printr-o actionare cat mai fina a partilor mobile, prin alegerea materialelor si accesoriilor care sa contribuie la intarirea structurii termopanelor. De asemenea daca vorbim de rezistenta trebuie sa fim atenti de la inceput ce tamplarie alegem, de preferat este sa ne orientam catre PVC de calitate superioara, strain, produs in fabrici moderne unde se respecta toate normele de calitate impuse la nivel european.