Ce caracteristici importante si utile au primit bicicletele de-a lungul timpului?

Unul dintre cele mai populare mijloace de transport din trecut si din prezent, bicicleta a trecut printr-o multime de schimbari de-a lungul timpului. Daca la primele modele nu prea aveam o structura atat de sigura si de robusta, materialele erau de slaba calitate si rezistenta era slaba, pe masura ce producatorii de biciclete s-au specializat si au avut o viziune mai buna asupra bicicletei au reusit sa aduca pe piata tipuri si mai bune. Ce caracteristici au primit bicicletele moderne, care s-au dovedit a fi foarte utile? De exemplu, avem un loc special pentru sticla de apa.

Hidratarea este foarte importanta in timpul mersului pe bicicleta, sticla de apa este intr-un loc accesibil, nu incurca si e foarte simplu de pozitionat in suportul respectiv. Bicicletele moderne au si portbagaj bicicleta, atasat la bicicleta, pentru bagaje de diverse dimensiuni. Daca dorim putem sa ne atasam si cosul pentru bicicleta, montajul unui portbagaj bicicleta este usor, in partea din fata e cel mai simplu de montat, sarcina suportata e de pana la 40 kg. Materialele din care sunt confectionate portbagajele sunt foarte bune, plastic de calitate, aluminiu si otel, montajul se poate face mai nou si pe cadrul bicicletei, iar cand ai suspensie pe spate poti beneficia si de portbagaje special proiectate pentru aceasta zona. Prinderile pe tija de la sa sunt rezistente si ele, portbagajul rezista in timpul mersului si nu incomodeaza biciclistul. Pe langa aceste accesorii bicicletele moderne au un cadru foarte rezistent, au lanturi groase, au pinioane care te pot ajuta sa atingi vitezele dorite, au pedale adaptate tipului de bicicleta si de biciclist. Ghidonul este un element important al bicicletei, este partea centrala a bicicletelor moderne, el te lasa sa faci o multime de lucruri si sa controlezi foarte usor bicicleta.

Rotile si cauciucurile s-au schimbat si ele, sunt de diverse dimensiuni, sunt adaptate tipului de mediu in care e folosita bicicleta, te poti baza pe ele si sunt usor de schimbat si de reparat. Saua si franele sunt mult mai sigure, saua se regleaza rapid si usor si e special construita pentru femei sau barbati, copii, franele au discuri, sunt clasice, opresc mai usor bicicleta si protejeaza biciclistul impotriva socului opririi.