Sfarsit de saptamana

Mi se mai intampla sa simt nevoia sa ma indepartez. De oras, de oameni, de situatii. Si s-a ivit situatia perfecta. O invitatie la Hamburg, careia nu aveam cum sa nu ii dau curs. Dupa o zi calduroasa la birou si trei ore de autostrada, seara m-am regasit la un pahar de sampanie pe incredibila terasa a gazdei. Cativa invitati, discutii incrucisate, o salata delicioasa si nici o urma de somn au fost ingredientele principale. O scurta sedere pe acoperis la lumina lunii s-a dovedit punctul culminant.

Discutii relaxate la lumina lumanarilor. Un pic de rose? Nu, raman la sucul de mango. Cola nu se regaseste in frigiderul din bucatarie. Nici nu s-a potrivi. Tarziu in noapte ma retrag in dormitorul desemnat mie si ma scufund in asternuturile matasoase. Ca in rai. Afara crengile copacilor incep sa se agite la nelinistea vantului. Incet, incet, dar tot mai tare. Furia naturii pare sa ma inconjoare in somn. Adorm alintata de vajaiala furtunii de afara.

Dimineata m-au trezit cateva voci straine, care se intretineau in bucatarie. Cu ochii umflati de somn m-am asezat la un mic dejun voluptos, insotita de discutii serioase despre proiecte in Africa, sisteme juridice, rolul institutiilor de stat si tot felul de subiecte grele tratate insa intr-un mod relaxant. Ca la un mic dejun, nu? Mult suc de mere si chifle cu unt.

Ma urnesc cu greu si ma indrept spre oras. La doi pasi de casa ne urcam intr-un vaporas, care ne duce pe canale pana in centru. La inceput mi-e dor sa fiu rasfatata de asternuturi. Dar ma trezesc repede si ma bucur de racoarea de afara. In oras – circulatia blocata, un triatlon si o ingramadeala de lume. Gasesc magazinul meu preferat si nu rezist tentatiei de a imi cumpara o camasuta super draguta. Mirosuri grele, altele finele ma cuprind la o sedere in parfumerie. Ma simt usurata de toata incarcatura adunata in asteptari inutile. Plimbarea dintr-o parte pana in cealalta a zonei pietonale ma infometeaza un pic. Un wrap isi face datoria pana la o terasa de pe malul apei. Alsterul ne asteapta sa il cucerim cu plasele pline de cumparaturi. S-a facut mult mai racoare… Vantul imi salbaticeste parul si asa neascultator.

Desi a inceput sa picure nu pot rezista tentatiei de a ramane in aerul de pe terasa. Inauntru se pregateste cina, invitatii au inceput deja sa soseasca. Ma simt bine aici. Foarte bine.