Ca la noi la nimenea

Am observat ca la noi in tara au aparut foarte multe magazine de piese auto si service-uri. Cred ca una din explicatii este ca in Romania se gasesc cele mai multe masini cumparate la mana a doua (second hand-uri), aduse din Germania, Italia, etc si inmatriculate. Pe minunatele strazi autohtone ruleaza si autoturisme din Anglia, caci schimbarea pozitionarii volanului nu e o problema pentru romanul adaptabil si permanent infatuat.

Nu trebuie sa astepti mult timp de la cumpararea masinii pana cand este necesar sa ii schimbi distributia, uleiul, filtrele sau pana cand esti nevoit sa vizitezi magazinele de piese auto din oras sau de pe net pentru a gasi cele mai bune oferte de preturi, cele mai bune rapoarte calitate pret s.a.m.d. Cum salariile sunt micute, de piese originale nici nu poate fi vorba.

Din pacate gasesc multe explicatii pentru schimbarea pieselor auto mai des decat ar fi normal, ceea ce inseamna ca aceste magazine au activitate:

  • avem strazi de tot rasul;
  • avem benzina proasta, dar scumpa ca in celelalte tari UE;
  • nu avem autostrazi;
  • suntem o tara de instructori auto;
  • avem soferi „minunati” care isi iau permisul doar daca isi stabilesc resedinta intr-un judet sau altul;
  • avem asigurari care nu iti acopera toate pagubele;
  • cautam piese auto ieftine care nu pot fi tot timpul cea mai buna solutie, ele fiind doar solutia pentru moment.

Am tot auzit o vorba: „ai copii,ai necazuri” pe care o pot adapta :„ai masina, ai necazuri”. Un prieten spunea ca o masina este ca un membru al familiei, pentru el magazinul de piese auto este ca alimentara pentru noi si service-ul auto este echivalentul spitalului.
Cum „ca la noi la nimenea” si cel mai bine este sa ai „cunostinte” peste tot, va recomand sa va imprieteniti cu patronii magazinelor de piese auto cat si cu mecanicii auto.