Scoate rulota la lumina

Mai toata viata mi-am petrecut concediile in hoteluri. Nu a fost vorba despre vreun moft, ba din contra am cautat sa cheltuiesc economiile cu cap. Am cautat confort, o baie curata si un pat unde sa-mi intind capul dupa o zi de plaja ori o drumetie pe munte. Era foarte convenabil, fiindca nu aveam de carat decat o valijoara cu haine si o camera de fotografiat. Lucrurile erau foarte simple si concediul relaxant.

Anul trecut, insa, un prieten a venit cu o propunere destul de interesanta, as spune eu: sa mergem la munte cu rulota. In prima faza, am fost prima care a ridicat manuta. Aveam o mie de intrebari pe minut, fiindca mi se parea pe dos sa merg si sa campez undeva in mijlocul padurii. Il tot intrebam unde ma spal (ca aici nu mai curge apa cu nemiluita), unde ma duc la toaleta, unde mancam, ce mancam, cum ne distram...ce facem noi atatea zile singuri in munti. Curgeau intrebarile incat, saracul, nu putea sa faca fata ca sa imi raspunda la toate. In cele din urma m-a lamurit si mi-a spus: “o sa vezi tu. Ia-ti doar valijoara, niste haine groase si de restul ma ocup eu.” Am zis sa merg pe incredere, asa ca i-am urmat sfatul. Mi-am luat cele mai groase hainute si am pornit la drum.

Am ajuns undeva pe langa Cheia, intr-o poienita foarte frumoasa langa un rau. Am “parcat” acolo si am inceput sa punem rulota la punct. In nicio o ora, rulota era deja acoperita de un cort imens sub care asezase mai multe scaune si o masa. De-asupra mesei a tras un bec, printr-un fir lung, de la bateria masinii. Nu mi-a venit sa cred. Era totul ca in povesti. Ba mai mult, rulota avea o baie proprie (cam mica ce-i drept, dar suficient cat sa iti faci treaba), un pat aproape cat unul matrimonial de dormitor, aragaz, frigider iar afara, a improvizat un schelete metalic pe care l-a acoperit cu o prelata, unde te duceai ocazional sa faci dus. Totul iti era la indemana. Era chiar mai bine ca la hotel. Pasarelele iti ciripeau la ureche, raul se auzea atat de frumos si cel mai important era ca te afli in natura, unde erai liber sa faci tot ce-ti trece prin cap.

Desi, am fost reticenta in prima faza, mi-am dat seama ulterior ca e mai bine sa-ti faci concediul in natura. Daca nu ai ghinionul de a avea niste vecini care asculta manele/populara la maxim, pleci mult mai linistit decat ai venit. Este adevarat ca trebuie sa-ti cari mai toate catrafusele dupa tine, trebuie sa gatesti din cand in cand si eventual mai dai si o fuga la supermarket, daca stai mai mult si nu ti le poti lua pe toate de acasa. Dar, merita efortul. Asa ca, cine nu are rulota, sa-si cumpere. Merita din plin!