Diete si cure de slabire

In prezent exista nenumarate diete si cure de slabire, mai mult sau mai putin satisfacatoare, ele depinzand in mare masura de: organismul uman, vointa celui care apeleaza la aceste diete, si de ce nu si de rabdarea celor ce le urmeaza. In randurile urmatoare vom enumera cateva din dietele la care apeleaza foarte multi oameni.

Dieta inteligenta, este mai de graba un ghid de invatare a unor trucuri intalnite in viata cotidiana. Cei care sustin aceasta dieta sunt de parere ca daca se urmeaza indeaproape sfaturile, oamenii nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la alta dieta care sa le interzica anumite alimente pe care acestia le prefera. Una dintre caracteristicile acestei diete consta in iluzia unei portii mari, spre exemplu: se ia o friptura si se aseaza pe o farfurie de desert, astfel cei care urmeaza aceste sfaturi sunt tentati sa manance mult mai putin. Un amanunt esential este alegerea hainelor, specialistii recomanda alegerea hainelor perfecte, de asemenea se recomanda pastrarea dovezilor care arata cantitatea de mancare consumata. Cei care recomanda aceasta dieta sunt de parere ca se pot pierde in jur de 10 – 20% din calorii, zilnic.

Cura cu argila se prepara astfel: intr-un pahar de 150 ml cu apa de izvor se adauga o lingurita de argila, apoi se lasa la macerat timp de cateva ore ( nu mai mult de 24 ), iar administrarea se va face pe cale orala inainte cu aproximativ 30 minute de fiecare masa. Este bine de stiut, ca aceasta compozitie sa se prepare doar in vase de portelan, evitandu-se prepararea in vase de inox, plastic, sau teflon. De asemenea, cura cu argila este contraindicata femeilor aflate in perioada ciclului menstrual, precum si a celor aflate in perioada ultimelor luni de sarcina. Cura cu argila nu este recomandata nici persoanelor care sufera, sau sunt predispusi la constipatie. Insa aceasta cura are si efecte pozitive, ea poate fi extrem de benefica in ceea ce priveste astetnia de primavara, anemia, stabilizeaza tensiunea arteriala si de asemenea poate trata gastrita si diferite bioli stomacale.

Dieta cu morcovi, sau dieta cu ajutorul careia se poate slabii 4 kilograme in 4 zile. Spre deosebire de celelate diete aceasta este foarte greu de urmat, doarece nu se poate manca aproape nimic, cu exceptia morcovilor. Cu toate ca este o dieta foarte aspra, despre ea se spune ca este una dintre cele mai eficiente diete cunoscute. Pe langa acest mare avantaj, dieta cu morcovi, ajuta si la stimularea capacitatii intelectuale si revigorarea memoriei.

Cura cu lamai, se face asfel: se stoarce cate o lamaie pe zi, crescand zilnic consumul cu cate una, pana ce se ajunge la 10 lamai consumate sub forma de limonada, iar apoi se descreste consumul pana ce se ajunge la o lamaie pe zi. Dieta cu lamai este cunoscuta si apreciata de aproximativ 50 de ani, iar la ajutorul acestei diete apeleaza foarte multe personalitati. Cura cu lamai ajuta si la detoxifierea si curatarea organismului, aducand de asemenea un aport foarte important de vitamine, atat de necesar organismului. De asemenea, lamaile tonifica inima si intreg sistemul nervos, avand ca rol activarea globulelor albe.