Ne certam un pic?

Oare este bine sa te mai certi cu cineva drag ? Cel mai bine ar fi sa nu te certi deloc, sa vorbesti intotdeauna cu tact si mult calm. Cand se ajunge la cearta  asupra unui subiect anume inseamna ca a fost o lipsa de comunicare sau ti-ai creat asteptari nefondate ori te-ai lasat condus de emotii.

Cearta nu e neaparat un lucru rau, este asa doar daca ii dai voie. Ar fi bine sa gasesti cearta ca un mod de apropiere cu cealalta persoana; sa incerci sa definitivezi subiectul de la care v-ati certat sa nu se mai ajunga iarasi la incongruente. Desigur ca v-or veni alte motive, alte divergente dar prin ele cunosti persoana mai bine, vezi adevarata latura a ei, vezi cum se comporta in momente de tensiune.

Mai este o vorba care spune ca daca ti-ai gasit un partener cu care sa te poti “certa”, care sa aduca argumente valide in discutie, iar care la sfarsit sa nu se supere din cauza parerilor contrare  inseamna ca ti-ai gasit un prieten.

Nu de cate ori m-am gasit certandu-ma cu cineva total absurd, neavand argumente concludente pentru a-si sustine ipoteza. In momente ca acelea eram trist din cauza faptului ca nici macar nu aveam cu cine sa ma cert.