Televizoare inteligente

Ce inseamna DVR? DVR este o prescurtare de la Digital Video Recording si poate fi utilizat pentru a opri, inregistra sau derula emisiunile difuzate in direct. Insa pana si acest sistem a devenit in ziua de astazi unul banal. Tehnologia avanseaza rapid. Am trecut de la televizoarele fara telecomanda, cu tub in spate, la cele cu ecran plat care iti permit o multime de operatiuni.

Mai nou, observam o noua tendinta care incepe sa se strecoare pe piata, televizoarele inteligente. Ce sunt aceste televizoare inteligente? Sunt televizoare ce iti ofera si alte functii pe langa cea de afisare a imaginilor. Ele integreaza o unitate de procesare si metode de conexiune la internet. Producatorii acestor televizoare smart ofera utilizatorului modalitati de integrare cu telefoanele de tip Android sau IOS, sisteme de recunoastere a gesturilor, precum si  posibilitatea de a face comenzi vocale. Ce iti ofera un televizor inteligent? Din pacate pentru noi romanii, acele functii ce presupun comenzi vocale nu pot fi efectuate in limba romana. Insa poti beneficia de o multitudine de alte functii, printre care si intergrarea in cadrul retelei de internet din propria locuinta si o calitate exceptionala a imaginii. Puteti utiliza televizoarele smart pentru a accesa diverse site-uri web, sau pentru a rula continut multimedia de pe un device aflat in prorpia locuinta. Ba chiar puteti rula continut direct de pe stick sau HDD extern. O caracteristica a televizoarelor inteligente, care insa nu este prezenta pe piata noastra este: accesul la continut VOD, adica video on demand. Acest continut este oferit de servicii de streaming online si nu pot fi accesate si de catre noi din cauza limitarilor legate de drepturile de autor.

Daca nu ai inca un astfel de televizor nu te ingrijora, in mod sigur vei putea cumpara, in viitorul apropiat unul si mai performant, cu mai multe optiuni. Totul este intr-o continua schimbare, in special tot ce tine de tehnologie.