Surprize, surprize

Un colector de fier vechi din Houston, SUA, a ramas masca in fata unei descoperiri de proportii. Omul se ocupa cu strangerea deseurilor metalice si valorificarea lor la punctele de colectare.

Insa, intr-o zi obisnuita de lucru a facut o achizitie de 2,5 milioane de dolari. O familie din Houston, care tocmai isi curatase garajul de gunoaie si lucruri nefolositoare, i-a vandut printre altele si un seif inchis. Familia il avea de multa vreme si s-a gandit ca nu poate fi valorificat doar la fier vechi.

Colectorul de lucruri uzate a luat seiful si a incercat sa-l deschida. Sistemul de siguranta era foarte complicat si, prin urmare, l-a dus la un atelier in care se fabricau chei si incuetori. Dupa 20 de ore de munca in cele din urma efortul a dat rezultate. Seiful a fost deschis, iar in interior a fost gasita o surpriza de proportii. Mai multe monede de aur si argint umpleau seiful. Valoarea comorii depasea suma de 2,5 milioane de dolari.

Familia ce vanduse seiful a declarat ca acesta este in posesia lor de multi ani, fiind al tatalui lor care a decedat inainte ca sa le spuna ce era inauntru. Batranul stransese monezile de-a lungul vietii lui si voia sa le lase mostenire copiilor.

Avocatul familiei pagubite initial a declarar ca monezile impreuna cu seiful au fost restituite familiei.

Colectorul de fier vechi, dar si persoana care l-au deschis au fost cinstiti si, dupa ce au vazut comoara dinauntru, au sunat politia, care a demarat o ancheta pentru a vedea daca cele declarate sunt adevarate.
Autoritatile statului american au declarat ca colectorul de fier vechi nu este acuzat de nimic.