Accesoriile basic pentru un bradut de Craciun reusit

Se apropie momentul in care trebuie sa scoatem ornamentele de Craciun din debara si sa ne facem planurile pentru decorarea caminelor. Cateva saptamani ne mai despart de ziua in care vom sarbatorii unul dintre cele mai mari evenimente de peste an.

Personajul principal din fiecare casa ar trebuie sa fie, in aceasta perioada a anului, bradul de Craciun. Semet, verde, parfumat si bogat, bradul de Craciun trebuie sa ne creeze impresia de libertate, inocenta, frumusete, sa ne aduca in suflete bucurie si impacare.

Daca o sa consideram bradutul de Craciun un personaj de poveste, atunci trebuie sa il accesorizam ca in povesti. Drept pentru care ar trebui sa avem in casa, pregatite si gata de actiune, o serie de accesorii, respectiv ornamente care sa decoreze simbolul principal al Craciunului.

Bradul de Craciun al familiei mele are in fiecare an asezate pe crengile sale fundite colorate, in special rosii si galbene. Ca sa nu exageram cu cromatica, ne alegem un tipar pe care il schimbam an de an in functie de starea de spirit a celor care isi asuma responsabilitatea de a decora bradul. Este util de mentionat ca niciodata, de la un an la altul, bradul de Craciun al familiei mele nu arata la fel ca in anii anteriori. Nici nu este recomandabil, dar este si dificil sa iti aduci aminte unde ai pus fiecare accesoriu.

Pe langa funditele frumos colorate, vom avea intotdeauna globuri special alese pentru bradutul nostru special. Chiar daca nu cumparam in fiecare an globuri, avem grija ca atunci cand cumparam, bradul nostru sa se simta special, asa cum este si familia mea. Sclipitoare, colorate, mici, mari, rotunde sau de diferite alte marimi, globurile de Craciun au intotdeauna un farmec aparte si aduc buna dispozitie doar la o simpla privire.

Bomboanele de ciocolata fac parte din lista de accesori de baza necesare pentru un decor reusit al bradului de Craciun. Si acestea sunt de diferite forme si culori, dar daca alegem o anumita tema pentru brad, atunci putem foarte simplu sa mergem la magazin si sa le alegem pe cele care ne sunt pe plac. Fie ca sunt doar colorate sau au si desene pe ambalaj, bomboanele prinse in pomul de Craciun au un scop bine determinat: aduc mai aproape gustul dulce al sarbatorilor in familie.

Beteala este unul din accesoriile fara de care un bradut de Craciun ar fi incomplet. Indiferent de culoarea aleasa pentru beteala, aceasta trebuie sa fie pufoasa si sa fie din plin. Nu trebuie sa ne zgarcim cand vine vorba de accesoriul stralucitor, dar nici sa exageram si sa nu mai avem loc unde sa punem si alte elemente de decor.

Stelutele aurii si argintii, precum si ghirlandele de perlute de diferite culori sunt decoratiuni care aduc un plus de modernitate “tinutei” pe care o va imbraca bradul. Aceste accesorii nu vor fi niciodata prea mult, dar cu siguranta isi vor face simtita lipsa in cazul in care considerati ca nu sunt necesare. Bradul de Craciun are nevoie sa exprime eleganta si frumusete.

Instalatia electrica este fara doar si poate un element care intregeste decorul unui brad de Craciun. Exista instalatii cu diferite programe in ceea ce privesc luminile, precum si cu un numar diferit de culori. Din cate stiu eu rosu, albastru, verde si galben sunt cele patru culori ale unei instalatii cu numar maxim de nuante.

Recomandarea mea este, daca nu aveti cumparate accesorile pentru brad, atunci cand va hotarati sa le cumparati creati-va in minte o structura pentru decorul viitorului vostru bradut.

Decorul intr-o singura culoare nu da gres, mai ales daca culoarea este una in trend in anul curent. Acest decor transmite ideea de stabilitate si unitate in viata voastra. Prietenii si rudele vor fi cu siguranta impresionati de simtul dumneavoastra estetic. Combinatiile de doua sau mai multe culori sunt si ele minunate. Acestea dau senzatia de putere, de jovialitate si de sarbatoare.

Nu ramane decat sa porniti la cumparaturi si sa asteptati sa vina  momentul impodobirii bradului de Craciun. Asigurati-va ca “imbracamintea” persoanjului principal din perioada Craciunului refleta persoanalitatea voastra si nu uitati sa va bucurati de rezultatul final alaturi de cei dragi.