Cauzele bolilor cardiologice

Pentru a intelege bolile de inima, este util sa stii cum functioneaza inima. Inima ta este o pompa. Este un organ muscular cam de marimea unui pumn, situat in partea de centru-stanga din piept. Inima este impartita in doua parti, respectiv partea dreapta si cea stanga, artrii si ventricule. Divizia inimii protejeaza sangele bogat in oxigen ca sa nu se amestece cu sangele sarac in oxigen. Sangele sarac in oxigen revine la inima dupa care circula inapoi prin corpul tau.

Inima ta are, de asemenea, o serie de “cabluri” electrice, care o ajuta sa bata. Impulsurile electrice incep in atriul drept si calatoresc prin cai de specialitate la ventriculi, oferind semnalul pentru a pompa. Sistemul de conducere mentine bataile inimii intr-un ritm coordonat si normal, care, la randul sau, ajuta sangele sa circule. Schimbul continuu de sange bogat in oxigen, cu sangele sarac in oxigen este ceea ce te tine in viata.

Cauzele bolilor cardiologice


In timp ce bolile cardiologice se pot referi la mai multe tipuri diferite de probleme cardiace sau vase de sange, termenul este adesea folosit pentru a intelege daunele cauzate inimii sau vaselor de sange de catre ateroscleroza (o acumulare de placi grase in artere). Aceasta este o boala care afecteaza arterele, adica vasele de sange care transporta oxigen si substante nutritive de la inima la restul corpului.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, prea multa presiune in artere poate face ca peretii sa fie grosi si rigizi, uneori ducand la limitarea fluxului sanguin la organe si tesuturi, respectiv la unele afectiuni cardiologice. Acest proces este numit rigidizarea arterelor (arteroscleroza). Arteroscleroza este cea mai comuna forma a acestei tulburari, fiind, de asemenea, si cea mai frecventa cauza a bolilor cardiovasculare. Este adesea cauzata de o dieta nesanatoasa, lipsa de exercitiu, luare in greutate in exces si fumat. Toti acestia sunt factori de risc major pentru dezvoltarea arterosclerozei si a bolilor cardiovasculare.