Aceasta prajitura va fi adorata de cei mici, dar nu numai. Este usor de gatit, iar gustul de gris si vanilie, desi simplu, este delicios. Intotdeauna cand o pregatesc imi aduc aminte de copilarie, cand mama pregatea pragitura.
Ingredinetele necesare sunt: trei oua, sase linguri de zahar, noua linguri cu gris si o esenta de vanilie.
Primul pas este de a separa ouale. Apoi se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul. Peste se pune grisul, spuma de albuse si se amesteca bine. Acasta compozitie se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 22-24 cm, care trebuie unsa cu margarina si tapetata cu o lingura de gris. Se da la cuptor pentru maximum 30 minute.
Pentru insiropat este nevoie de 500 ml de lapte si 50 grame de zahar. Laptele se amesteca cu zaharul. Cand prajitura este gata punem acest sirop peste prajitura si mai lasam la cuptor doua - trei minute pana cand laptele se absoarbe. Dupa ce laptele a fost absorbit, se scoate prajitura, se lasa sa se raceasca, si se orneaza cu frisca si fructe din dulceata.
Pofta buna!
Ingredinetele necesare sunt: trei oua, sase linguri de zahar, noua linguri cu gris si o esenta de vanilie.
Primul pas este de a separa ouale. Apoi se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul. Peste se pune grisul, spuma de albuse si se amesteca bine. Acasta compozitie se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 22-24 cm, care trebuie unsa cu margarina si tapetata cu o lingura de gris. Se da la cuptor pentru maximum 30 minute.
Pentru insiropat este nevoie de 500 ml de lapte si 50 grame de zahar. Laptele se amesteca cu zaharul. Cand prajitura este gata punem acest sirop peste prajitura si mai lasam la cuptor doua - trei minute pana cand laptele se absoarbe. Dupa ce laptele a fost absorbit, se scoate prajitura, se lasa sa se raceasca, si se orneaza cu frisca si fructe din dulceata.
Pofta buna!