Rochii de ocazie pentru fiecare tip de silueta

A alege o rochie potrivita nu este ceva usor, iar motivele pot fi foarte multe. Rochiile de ocazie se poarta exclusiv la evenimente speciale, ceea ce inseamna ca este foarte important pentru femeile care le poarta sa arate impecabil in astfel de momente in care privirile sunt indreptate catre tinutele alese.

Inca nu s-a scris o reteta universala pentru alegerea unei rochii de ocazie perfecta, insa atunci cand se doreste achizitionarea unei astfel de obiect vestimentar trebuie sa se tina cont de de forma corpului. O femeie care isi cunoaste corpul, calitatile dar si imperfectiunile stie intotdeauna care este rochia de ocazie perfecta si adaptata siluetei ei.

Femeile cu silueta tip clepsidra se pot considera privilegiate, intrucat pot purta cu succes orice model de rochie de ocazie.

Exista insa si doamne si domnisoare cu silueta "fara talie". Acest tip de silueta este definita de diferente de proportie intre bust, talie si solduri. Talia este la fel de lata ca si bustul sau soldurile, ceea ce de multe ori ridica probleme in alegerea unei tinute de ocazie. In acest caz rochiile trebuie alese astfel incat sa se potriveasca pe talie. Rochiile cele mai recomandate sunt cele cu forma V la guler si cele asimetrice, intrucat distrag atentia de la talie, centrul de interes al tinutei fiind mutat in zona decolteului. Posesoarele acestui gen de silueta pot opta pentru rochiile care prezinta diverse artificii de croitorie in zona bustului. Drapajele, asimetriile si volanele sunt principalele optiuni de care se poate profita pentru a crea iluzia unui decolteu mai voluptos. Atunci cand se aleg rochii cu diverse aplicatii in partea superioara a corpului, este important ca talia sa fie marcata, pentru a pastra un echilibru al proportiilor.

Pe langa silueta tip clepsidra si cea fara talie, exista si silueta cu bustul generos. Acest tip de silueta este considerat cel mai atragator. Recomandarea specialistilor in design vestimentar pentru femeile cu o astfel de silueta face referire la rochiile de ocazie cu decolteu adanc, in forma de V, mulate pe talie si largi in partea de jos.

Pentru a ascunde kilogramele in plus caracteristice unei siluete voluptoase, rochiile cu un croi lejer, in stil empire, care se drapeaza incepand cu zona taliei sau imediat sub bust, sunt optiunile perfecte pentru femeile cu o astfel de silueta. Manecile din dantela sunt artificiul ideal pentru a ascunde bratele nu foarte definite, iar rochiile asimetrice ajuta la punerea in valoare a gambelor.

Un model de rochie bine ales va permite adoptarea si a unei cromatici mai indrazneata, de preferinta un colour-blocking pe doua tonuri. Croiul maxi este ideal in acest caz, alungind silueta si estompand contururile voluptoase. In cazul acestui tip de silueta conteaza foarte mult materialul din care este facuta rochia. Recomandat sa se opteze pentru materiale fluide, care au rolul de a alungi silueta.