Pretentii VIP

Fotbalul este sportul rege si asta nu mai este un secret pentru nimeni. De asemenea, nu mai sunt un secret sumele uriase pe care se transfera fotbalistii de prima mana, mai ales in tarile cu campionate foarte puternice. Vorbim despre sume de aproape 100 de milioane de euro pentru fotbalisti renumiti care sunt cumparati de cele mai mari echipe europene.

Poate ca sunt poate ca nu sunt justificate sumele respective, mai ales daca le privim in contextul economic european al momentului, insa cert este ca pentru echipele care ii achizitioneaza, acesti fotbalisti reprezinta adevarate mine de aur si de aceea pretul pentru ei pare a fi unul corect. Fanii ii adora, performantele sunt incontestabile, iar contractele de publicitate isi spun cuvantul legat de partea financiara. Ceea ce poate fi insa un secret cand vine vorba de un transfer de o asemenea anvergura sunt clauzele contractuale, adesea incredibile. Pentru ca nu mai vorbim doar despre un simplu contract de football transfer precum cele din campionatul national sau precum cele din alte campionate, fie ele si internationale. Este vorba despre contracte in care adevaratele staruri ale fotbalului international isi permit sa negocieze hair stilisti personali, un anumit tip de flori in locuintele in care vor urma sa stea pe durata contractului sau in cantonamente, si multe alte extravagante.

Pe de alta parte, putina lume stie ce restrictii au fotbalistii atunci cand semneaza cu echipe mari de club din Europa, care le interzic de cele mai multe ori sa practice sporturi de iarna, sporturi nautice, sporturi extreme sau orice altceva le-ar putea periclita sanatatea. De asemenea, fotbalistii nu au voie sa isi faca pedichiura singuri sau la un salon ales de ei, ci sunt nevoiti sa mearga doar la pedichiuristi autorizati de club, tot din motive de siguranta si capacitate maxima de joc.