Economia globala – motorul de dezvoltare al industriei informatice

Desi preturile legate de tehnologia informatiei continua sa scada, aceasta este inca relativ scumpa. Economiile din majoritatea tarilor in curs de dezvoltare sunt construite pe intreprinderile mici si mijlocii. Marea majoritate a acestor intreprinderi nu pot avea resursele necesare pentru a dezvolta sau de a mentine departamentele IT. Cu toate acestea, nevoia de servicii IT este in continuare esentiala, si una dintre cele mai viabile si eficiente solutii este de a oferi locuri de munca cu contract personalului calificat. Pot exista mai multe alte motive, de aceea proprietarii de afaceri gasi varianta optima pentru ei.

Aproape fiecare industrie sau domeniu de afaceri va avea la un moment dat nevoie de servicii de tehnologia informatiei. Un exemplu este industria de ingrijire a sanatatii, care se afla in fruntea mentinerii evidentei digitalizate a tinerilor. In domenii cum ar fi medicina si biotehnologia, si chiar si in educatie, nevoia de locuri de munca pe piata din secolul 21 continua sa se schimbe, si desfasurarea in IT a locurilor de munca, va ajuta la a usura tranzitia in noua era. Transformarea in sine poate fi o sabie cu doua taisuri deoarece nu poate fi suficient pentru noile talente pentru a umple cererea , mai ales ca muncitorii mai in varsta se retrag din industrie. La toate nivelurile de organizatii de afaceri, guvernamentale si non profit, CIO si managerii de resurse umane se lupta cu un deficit de talente in IT.

Piata de IT a locurilor de munca nu este in recesiune - dovada ca si ca a suferit ea insasi o transformare in ultimul deceniu , precum si deoarece lipsa pare a fi la nivel mondial. O mare parte din deficit a fost trasat din cauza pregatirii la nivel institutional. Locurile de munca ofera economii de costuri si eficienta pentru afacerile de toate dimensiunile. Multe dintre cerintele necesare pentru IT si locurile de munca contractuale sunt transferabile la alte domenii sau industrii.