Jacheta din piele – de la istorie la stil

Incepand cu secolulul XX, daca vorbim despre sex simboluri masculine, doua sunt aspectele comune ale acestora: atitudinea rebela, iar in ceea ce priveste vestimentatia - jacheta din piele. De la jachete de motor cu fermoare si catarame, pana la jachetele casual, tip sacou, toate au avut momentele lor de glorie, toate au fost in prim planul show-urilor de moda din intreaga lume, toate au avut adeptii lor si toate au devenit piese de colectie in garderoba barbatilor.

Daca despre prima jacheta din piele Harley Davidson aparuta in 1919 se stie ca a fost considerata punctul de plecare pentru o adevarata moda a bikerilor, jacheta piele barbati cu sigla Gulf, purtata de Steve McQueen in flmul „Le Mans” a devenit jacheta icon a pasionatilor de automobilism, a celor care adorau sporturile cu motor si, bineinteles, a pilotilor. Era sfarsitul anilor 1960 si inceputul anilor 1970, erau vremuri pe care pasionatii sporturilor cu motor si le amintesc cu drag si de care se leaga multe povesti frumoase, de succes dar si o adevarata filozofie. Aceeasi filozofie pe care astazi o regasim in stilul Grand Prix Originals – libertate, emancipare, originalitate, caracter, carisma. Asta transmit astazi hainele celor de la GPO, disponibile in Romania la grandprix-originals.ro, si acesta este mesajul pe care un barbat ce alege sa poarte jachetele deosebite din piele Grand Prix Originals il transmite celor din jur.

Fie ca este vorba despre soferi care chiar participa la curse de masini, la raliuri sau orice tip de astfel de intreceri, fie ca este vorba despre barbati care pur si simplu adora sporturile cu motor sau adora acest stil vestimentar, hainele si accesoriile GPO (tricouri, camasi, pulovere, jachete din piele sau nu, genti de calatorie, accesorii, incaltaminte) pot face dintr-un barbat un adevarat sex simbol, atunci cand sunt purtate cu atitudinea potrivita.