Conceptii gresite despre cancer

Tot ce iti trebuie sa invingi cancerul este o atitudine pozitiva, nu medicamente. Este adevarat ca o atitudine pozitiva poate face minuni, insa tratamentul e esential. E adevarat si ca pacientii diagnosticati cu cancer care „dau atentie” bolii si se vaita, sufera in interiorul lor, mor mai repede si ii biruieste boala decat cei care o ignora si isi vad de viata lor si de clipele frumoase petrecute alaturi de familie.
Interventia chirurgicala poate determina cancerul sa se raspandeasca in tot corpul. Da, mitul putea fi adevarat cu ani buni in urma, cand medicii faceau operatii de „explorare” si cand aceasta temuta boala era diagnosticata doar in stadii terminale. Astazi, echipamentul modern permite lucrul cu mare precizie in interiorul corpului uman iar raspandirea cancerului devine aproape imposibila.
Doar femeile au cancer la san. Femeile sunt de 100 de ori mai dispuse la a face cancer la san decat barbatii, insa cum si barbatii au tesut de san, si ei pot dezvolta o astfel de forma canceroasa. In america, 2000 de barbati sunt diagnosticati cu o forma de cancer la san anual.
Raspandirea cancerului este in crestere. In comparatia cu populatia din trecut si cu longevitatea, incidenta cancerului este in scadere iar riscul de dezvolta cancerul s-a diminuat. Aceasta conceptie gresita poate a aparut si pentru ca nu mai este un tabu pentru nimeni si auzim tot mai des despre diferite tipuri de cancer care omoara oameni.