Proteina minune - Glutationul

Cel mai important antioxidant existent in acest moment si recunoscut ca atare de intreaga lume medicala, glutationul este un adevarat miracol pentru organism, intervenind salvator in foarte multe afectiuni.

Ce este de fapt glutationul?
Vorbim despre o substanta existenta in fiecare celula din corpul uman, ce functioneaza ca antioxidant al carui scop este neutralizarea radicalilor liberi si prevenirea deteriorarii celulelor. Din punct de vedere chimic, glutationul este o molecula compusa din trei tipuri de aminoacizi – cisteina, glutamine si glicina. Comparativ cu alte minerale sau vitamine care actioneaza ca antioxidanti, glutationul are avantajul ca este un produs intracelular, produs in mod obisnuit intr-un organism sanatos si bine hranit. De altfel, pentru ca alti antioxidanti, cum ar fi vitamina C, E, seleniul sau carotenoizii sa functioneze, trebuie ca in organism sa se inregistreze niveluri optime de glutation.
Dincolo de a fi un antioxidant de top, glutationul este esential si in alte functii biochimice, cum ar fi utilizarea de energie, activitatea sistemului imunitar, detoxifierea si prevenirea aparitiei unor boli.
Dieta deficitara, stresul, medicamentele, infectiile si radiatiile, sau alte toxine cu care organismul intra in contact scad productia naturala de glutation, iar depozitele din organism scad si ele pe acest fond.
Acesta este si motivul pentru care medicina moderna, dar si cea traditionala, au gasit variate modalitati de a restabili un nivel optim al glutationului in organism, iar una dintre aceste modalitati, 100% naturala sunt tabletele de Glutathione Reduced, de la cufarulnaturii.ro.

De ce sa spunem DA suplimentelor de glutation?
Oamenii iau suplimente de glutation pentru a trata cataracta sau glaucomul, pentru prevenirea imbatranirii, pentru tratarea sau prevenirea unor probleme precum alcoolism, astm, boli de inima (ateroscleroza si colesterol peste valori normale), hepatira, afectiuni hepatice, boli care slabesc sistemul imunitar al organismului (printre care si SIDA si sindromul de oboseala cronica), pierderi de memorie, Alzheimer, osteoartrita, Parkinson. De asemenea, Glutationul este folosit pentru mentinerea integra a sistemului imunitar al organismului si pentru combaterea intoxicatiilor cu metale grele sau substante medicamentoase.

Pentru tratarea bolilor de plamani, printre care unele maladii foarte grave – fibroza pulmonara idiopatica sau fibroza chistica sau boli de plamani asociate cu virusul HIV - se fac inhalatii cu glutation. Iar pentru persoane care necesita tratamant chemoterapic, in diverse forme de cancer sau boli cu evolutie asemanatoare cancerului, se administreaza injectii pe baza de glutation pentru a preveni efectele extrem de nocive ale citostaticelor.

In plus, pentru barbatii care au probleme de infertilitate se pare ca glutationul este un bun remediu. Un adevarat ajutor pentru organism in multe dintre bolile cu care acesta se poate confrunta, acelasi glutation este tratamentul administrat si pentru prevenirea aparitiei anemiei la bolnavii care sufera de boli de rinichi si care fac dializa, de asemenea pentru a preveni probleme de rinichi la pacienti care au suferit o operatie de by pass cardiac, pentru a trata Parkinsonul, pentru a imbunatati fluxul sanguin si pentru a reduce depozitele de grasime pentru persoanele care sufera de ateroscleroza, pentru tratarea diabetului, etc.

Principiul dupa care functioneaza glutationul si totodata motivul pentru care este un remediu in atat de multe boli este acela ca glutationul este implicat in foarte multe procese din organism, inclusiv in repararea si construirea tesuturilor, in producerea substantelor chimice si proteinelor necesare in organism si in mentinerea sistemului imunitar.