Informatii despre ce inseamna si la ce se foloseste un amplificator audio

Amplificatorul audio este un amplificator electronic destinat amplificarii semnalelor audio de slaba putere preluate dintr-un dispozitiv de receptie (microfon, instrument muzical) sau de stocare (magnetofon, casetofon, CD-player, DVD-player, telefon) si retransmiterii unui difuzor (sau sistem de difuzoare).

Amplificatorul audio (cunoscut si sub numele de statie de amplificare) este acel aparat electronic care te ajuta sa amplifici semnalul dintr-o sursa audio (calculator, tableta, laptop, mp3, CD player, blu ray player, DVD, magnetofon, radio, telefon, televizor, etc.) pentru ca acesta sa se poata auzi in boxe.
Amplificatorul audio nu poate fi ales la intamplare sau oricum; el trebuie ales in functie de necesitate si in functie de puterea pe care ti-o doresti, in ceea ce priveste sunetul. Exista mai multe tipuri de amplificatoare profesionale pentru acasa, dupa cum urmeaza:
amplificator 5.1 sau amplificator surround, disponibile de la 350 de lei in sus;
amplificator 2.1 sau amplificator pe doua canale, ce poate fi achizitionat incepand de la 800 de lei;
amplificator 7.1 ce poate fi achizitionat la un pret incepand de la 500 de lei.

Daca iti doresti un amplificator profesional, atunci trebuie sa te orientezi catre amplificatoare de firma, pentru care poti plati putin mai mult: Pioneer, Sony, Maranz, Denon, Kenwood, Yamaha, Technics,  Teac, Onkyo, Harman Kardon, Sansui, Hitachi sau Philips.

Poti gasi, insa, si amplificatoare profesionale de la firme mai putin cunoscute, la un pret mult mai mic, ce nu depaseste 150 de lei (Emerson, Sherwood, Normende, Arcam, NAD, Dual, Rotel, EuroFunk). Important este sa-ti identifici nevoile si sa alegi in functie de ceea ce ai nevoie si de calitatea produsului.

Magazinele online specializate iti stau, de asemenea, la dispozitie pentru achizitionarea de amplificatoare profesionale pentru acasa. Cumparand online, poti gasi amplificatoare si la preturi discount, marea majoritate a magazinelor virtuale intrecandu-se in oferte extrem de atractive. Mai mult decat atat, in magazinele online poti gasi modele de amplificatoare pe care nu le gasesti in magazinele fizice.
Exclusivitatea se numara printre principalele avantaje de a cumpara online, indiferent ca vorbim de servicii sau de produse diverse.
Daca doresti sa achizitionezi amplificatoare de orice fel (auto sau pentru acasa) de pe Internet, trebuie sa ai grija la magazinul de echipamente audio pe care il alegi.

Orienteaza-te catre acele magazine care iti ofera transparenta si care te asigura de un excelent raport calitate / pret. De asemenea, este important ca specialistii magazinului sa-ti pune la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie pentru a cumpara in siguranta si pentru a fi 100% sigur ca ai facut alegerea corecta si cea de care ai nevoie.