Viata legata de computer

Astazi, tot mai multi oameni lucreaza in fata monitorului. De aceea exista o varietate de laptopuri si sisteme PC, atat sistemele clasice cat si cele mai noi, All in One, care sunt devotate oamenilor ce isi dezvolta munca la birou. De altfel, calculatoarele, laptopurile etc. au diferite specificatii dedicate felului de munca pe care utilziatorul o practica, astfel incat se realizeaza diferente intre dispozitive. De exemplu, oamenii folosesc astazi laptopurile sau pc-urile pentru a scrie, pentru a lucra in porgrame de grafica, pentru a programa, pentru a face publicitate, si orice altceva.

Exista de altfel tot mai multe lucruri ce isi gasesc loc in lumea virtuala. Pana si medicina s-a infiltrat usor pe portile internetului, existand acum si firme ce angajeaza medici sa lucreze online cu pacientii. Revenind la pc-uri si specificatiile acestora, diferenta de pret este facuta in principiu de specificatii. Astfel, cu cat procesorul este mai puternic, de la dual core pana la i7 sau octa core (numarul de celule al procesorului) cu atat si pretul este influentat, procesorul fiind unul dintre componentele esentiale ale caculatorului. Totodata, importanta este si rezolutia, de exemplu cineva care lucreaza in grafica are nevoie de un display full hd, ceea ce mai implica si o placa video de aceiasi nuanta si de o marime mai mare (2-4 sau mai multi GB).

Placa de memorie mai difera, fiind dedicata sau integrata ( este cu mult mai mult recomandat ca aceasta sa fie dedicata, pentru a oferi mai mult spatiu disk-ului). Printre altele, si numarul de RAM joaca un rol important in acest domeniu. Pe langa acestea exista si alte multe diferite lucruri ce personalizeaza si fac diferenta intre laptopuri, pc-uri etc desi cele mai importante sunt componentele pc pe care acestea le au si pe care le-am mentionat in mare parte mai sus. La laptopuri este foarte important sistemul de aerisire cu care acesta este dotat, deoarece daca sistemul acesta este slab, laptopul va avea din start o viata scurta fiindca va fi foarte probabil sa se arda ceva din el repede, si daca se ard piesele din acesta se gasesc altele noi foarte greu si de foarte multe ori sunt foarte scumpe, deci daca se ard cel mai bine e sa achiziotnezi un laptop nou, si nu este tocmai o afacere sa ai nevoie de un laptop nou intr-un an-doi. Tot un lucru la laptop-uri care nu face nimic special, dar care mai influenteaza preturile si uneori criteriile clientilor este tastatura.

Multi oameni tin foarte mult la aspectul tastaturii mai ales in cazul unui laptop, astfel incat acestia isi doresc ca tastatura sa fie cat mai eleganta, unora le plac tastele lipite una de cealalta, altora sa fie dezlipite, altii tin foarte mult la o tastatura iluminata, dar toate acestea fiind aspecte neimportante cu adevarat. Ceea ce conteaza intr-adevar sunt componentele pe care pc-ul le are, sistemul de operare si in unele cazuri si brand-ul, fiindca nu poti avea incredere in orice companie. Fiecare s-a obisnuit pana la urma cu electronicele lansate de o anumita companie, si probabil ii va fi si greu sa le schimbe, ori abia asteapta sa le schimbe la cat bune i s-au parut, dar acestea fiind pana la urma detalii. Una peste alta, componetele pc trebuie vizate foarte bine si analizate cu grija, mai ales pentru domeniul in care doriti sa lucrati.