Cazuri bizare de dependenta de spital

Lupus. O boala inflamatorie autoimuna care afecteaza tot corpul, lupusul ataca inima, plamanii, sistemul nervos central, articulatiile, pielea, rinichii. Un barbat de 29 de ani s-a prezentat la Centrul Medical al Universitatii din Utah cu o durere in partea dreapta, stare de rau, voma si sange in urina. El a precizat ca era alergic la contrastul intravenos folosit la radiografiile mai complicate. Pentru ca s-a crezut ca are lupus, a fost spitalizat, desi a spus ca a fost la multe alte spitale si a primit zeci de diagnostice care se bateau cap in cap. Avea HIV, lupus si pietre la rinichi. Doctorii nu au gasit nici un indiciu al acestor boli, doar niste intepaturi pe degetul aratator stang.

Doctorul care il consultase la alt spital a telefonat la Centrul Medical si i-a informat pe doctori ca nu avea HIV, intr-adevar nu mai era asigurat si nu mai era ajutat pentru ca nu a vrut sa isi trateze boala psihologica, inventand mereu noi diagnostice pe unde mergea „in vizita”. Scopul pacientului calator era sa obtina stupefiante iar sangele din urina era de fapt de la degetul intepat. Calatoriile de week-end ale doamnei J. Doamna J, o tanara de 21 de ani, a mers la spitalul sau preferat pentru a-si trata diabetul de care suferea din copilarie. A inceput sa frecventeze spitalul cand diabetul era intr-o forma grava, insulina nu mai era secretata cum trebuie si corpul ardea acizii grasi fara motiv. Deshidratarea, voma si dificultatile la respiratie sau cedarea rinichilor erau semne clare ca femeia avea nevoie de ajutor.

Cat timp sotul era plecat prin vreo delegatie si catelul era acasa cu o bona, femeia isi petrecea week-end-urile in spital si isi rezolva problemele pana venea sotul duminica seara… Dupa ce a venit de trei ori in week-end la spital, doamna J a fost trimisa la psihiatru. Stia de fapt cum sa-si administreze dozele de insulina, insa neglija acest tratament pentru a atrage atentia si a sta si ea „la hotel” in spital cat sotul era prin calatorii de afaceri.