Cum facem fata zapezii iarna aceasta?

Desi iarna si-a aratat coltii la sfarsitul lunii octombrie, toamna s-a intors saptamana aceasta cu temperaturi de pana la 19 grade. Potrivit prognozei meteo, pana pe 16 noiembrie vremea va fi calda, cu temperaturi peste media normala pentru aceasta perioada. Totusi, ar trebui sa ne pregatim din timp pentru zapada si viscol.

Ca in fiecare an, vom avea probleme si iarna asta cu drumurile si aleile blocate de zapada. Clasica deszapezire cu lopata poate fi o munca in van daca vantul ne aduce zapada inapoi. Din fericire, frezele de zapada ne fac munca mai usoara in timpul iernii. Daca locuiesti intr-o zona cu caderi masive de zapada, va fi destul de greu sa dezapezesti cu lopata aleile, strazile sau trotuarele. Frezele de zapada pot costa de la 500 lei pana la 5000 de lei. In general, mai scumpe sunt frezele de zapada mai mari, mai capabile, care par a fi mai fiabile.

De exemplu, maturatoarele de zapada multifunctionale cu autopropulsie de la Hecht. Cele mai ieftine sunt mai usoare, dar sunt mai putin performante. Cu toate acestea, o freza de zapada pe benzina sau o freza de zapada electrica cu o putere de 1600w poate fi extrem de utila pentru uzul personal. Frezele de zapada indeparteze zapada mult mai curat decat o lopata de zapada. Cu foarte putin efort, puteti avea aleea perfect curata, astfel incat, nici macar nu se poate spune ca a nins.