Ce sa nu faci daca vrei o cariera de succes

Exista in viata fiecaruia un moment in care toate par ca merg pe dos, nimic nu mai iti iese si esti exasperat ca pierzi orice sansa sa ramai la locul de munca. Specialistii spun ca ar fi bine sa te privesti in oglinda in acele momente si sa te analizezi pentru ca numai asa vei reusi sa te mentii pe o linie de plutire si sa-ti gasesti echilbrul interior.

In afara de privitul in oglinda trebuie sa tii cont de anumite reguli de aur pentru a-ti pastra locul de munca si a avea succes. In primul rand, nu te aventura in prea multe sarcini pe care nu le poti duce la indeplinire doar de dragul de a nu le lua altul. Mai bine faci si taci, decat sa vorbesti mult si prost si sa nu faci mai nimic. In felul asta iti pastrezi credibilitatea si nici nu risti sa promiti ceva ce nu ai putea face. Apoi, incearca sa fii cat mai flexibil, sa te adaptezi foarte usor la orice situatie care apare, sa fii spontan, sa nu te crispezi cand apare ceva nou intre sarcinile tale, sa accepti schimbarile. Ideea este sa fii open-minded si sa gandesti in afara cutiei, sa iti depasesti limitele si prejudecatile. La fel de important este sa nu mai faci planuri de viitor si sa te gandesti cum ai putea sa avansezi, si sa gandesti tot timpul in prezent, aici si acum. Vei da astfel dovada de realism si o gandire critica foarte buna, perfecta pentru postul care-l detii. Pe de alta parte, nu trebuie sa te limitezi sa spui „asta e problema”, ci trebuie sa actionezi, sa o rezolvi, sa o faci sa fie rezolvabila prin orice mijloace stii tu mai bine. Sefii vor fi multumiti sa aiba un om care-si pune probleme, stie sa le identifice, dar cel mai important, stie sa si le rezolve si isi doreste lucrul acesta.

Pe ultimul loc ar fi complacerea si evitarea ei pe cat posibil. Compromisul nu e o rezolvare in nici un caz si te poate duce direct pe fundul prapastiei. Mai bine muncesti mult si obtii ce iti doreai decat sa spui „lasa, merge si asa”, lucru tipic romanesc.