Hrana pentru cel mai bun prieten al omului

V-ati gandit vreodata ca animalutul vostru va iubeste nu pentru ca ii dati mancare, ci pentru ca stiti sa aveti grija de el ? V-ati gandit vreodata ca animalutul vostru - indiferent de rasa lui - este bucuros de fiecare data cand ajungeti acasa - de la serviciu, nu pentru ca ii este foame sau pentru ca are chef sa iasa afara - ci pentru ca v-a dus lipsa?

Ei bine, nu toate animalele fac acest lucru, insa putem spune ca toate animalele au nevoie de hrana si de iubire, deci au nevoie de o alimentatie afectuoasa care are un singur rezultat: o viata sanatoasa. De exemplu - atunci cand cumparati hrana caini trebuie sa aveti in calcul mai multe aspecte, precum varsta animalului, nevoile lui, rasa, perioada anului prin care trece, daca a fost sau nu castrat/ sterilizat, eventualele boli si multe altele. Si ca sa continuam lista cu exemple - trebuie sa subliniem faptul ca animalele - indiferent de varsta lor - trebuie sa aiba parte de o alimentatie echilibrata si variata. Exact asa cum noi - oamenii - ne plictisim de aceeasi mancare si nu vrem sa mai vedem in farfurie a doua zi - ce am vazut si ieri, exact asa si animalele doresc sa guste in fiecare zi altceva. Probabil ca va intrebati: dar cate tipuri de boabe pot exista? sau cate feluri de mancare avem la dispozitie pentru o felina?

Raspunsul este simplu: incredibil de multe. Este de ajuns sa ii oferiti animalului dvs de companie doua tipuri de mancare intr-o zi - ca acesta sa simta ca are o hrana variata. De exemplu, dimineata puiutul dvs poate sa consume hrana umeda, insa si aceasta este de mai multe feluri si recomandat este o hrana mai usoara, ceva cu pui sau cu pasare in general, pentru ca nicio fiinta nu mananca exagerat de mult dimineata.