Atractii turistice bizare si misterioase ascunse pe tot mapamondul

Cada diavolului, Noua Zeelanda. Cere oricarui copil sa deseneze o piscina radioactiva si desenul sau se va apropia cu siguranta de Cada diavolului din Noua Zeelanda. Un lac micut din zona vulcanica Taupo, din apropierea Rotorua, Cada diavolului e plina cu o apa care are o culoare verde si stralucitoare, parca desprinsa din cartile de groaza.

De vreme ce exista un vulcan in apropiere, v-ati putea gandi ca si cromatica mai diferita se datoreaza acestuia. Lacul se afla deasupra unor depozite de sulf care se mai fragmenteaza si ies la suprafata, oferind apei o culoare deosebita. Apa din lac arata ca o mare radioactiva care e pe cale sa explodeze. Mirosul este si el neplacut, insuportabil, pentru ca suflul si gazele din zona produc produsi volatili greu de „digerat”. Insa Cada diavolului nu e singurul lac cu o asa culoare bizara. Si Tiwu Nuwa Muri Koo Fai din Indonezia arata ca dupa un bombardament nuclear. Desertul de sticla, Libia si Egipt. Ultimul loc de pe Pamant unde te-ai astepta sa gasesti ceva este desertul libian. In cea mai arida zona din si asa neprimitorul Sahara, nu prea te gandesti ca vei gasi ceva, nisip, roci, alte lucruri. Insa daca va duceti intr-o anumita zona si tot sapati cativa metri in adancime dati de niste artefacte misterioasa: sticla libiana. Silicat galben care seamana perfect cu sticla a fost descoperit mai mereu de localnici, care l-au folosit pentru fabricarea uneltelor si armelor. Egiptenii antici isi faceau bijuterii foarte complexe din el, iar exploratorii vestici au dat de el pe la 1930 si au incercat sa afle ce a produs o asemenea aparitie bizara pe un anumit fond chimic.

Astazi, se presupune ca sticla speciala a aparut in urma prabusirii unui meteorit sau cometa in desert, aceasta/acesta fiind foarte incins/a la contactul cu nisipul. Cum a aratat desertul imediat dupa impact, putem doar sa ne imaginam.