Invitatii nunta – metoda clasica de a raspandi vestea marelui eveniment

De ceva vreme ati decis ca e momentul sa treceti la pasul urmator, casatoria, si de mai putin timp ati inceput sa va ganditi la persoanele pe care sa le invitati la marele eveniment, iar pentru a le invita aveti nevoie de marturii nunta, practic de oferirea de invitatii mai mult sau mai putin discrete, mai mult sau mai putin complexe, cu texte mai mult sau mai putin pompoase. Oferirea de invitatii nu este un obicei aparut acum cativa ani, ci a rasarit acum zeci de ani persistand chiar si astazi, in era tehnologiei, cand metodele de invitare la petrecerea de nunta pot fi diverse, de la un simplu telefon, la livrarea de mailuri in care sa se ataseze o imagine a unei invitatii.

Invitatia – marturia de nunta care a rezistat schimbarilor

In urma cu foarte multi ani in marea majoritate a teritoriilor Romaniei, invitatia la nunta se facea de catre un alai de tineri, care mergeau din poarta in poarta pentru a da de veste ca doua persoane din localitate urmeaza sa-si uneasca destinele. Apoi au aparut invitatiile cartonate de nunta, o forma mult mai eleganta si care a persistat chiar peste toate schimbarile tehnologice ale ultimilor 30 de ani. Este deja o traditie care nu ca nu pierde teren in fata variantelor banale precum un mail, ci chiar tot mai multi viitori miri apeleaza la astfel de marturii.

Invitatia – amintirea de peste ani

Majoritatea celor care urmeaza sa se casatoreasca aleg sa ofere invitatii celor pe care ii doresc alaturi de ei in ziua marelui eveniment din doua motive cat se poate de intemeiate, invitatia cartonata este deja o traditie, iar o nunta este caracterizata in primul rand prin obiceiurile ce sunt respectate cu strictete chiar si in 2015, iar in al doilea rand, invitatia fizica, pe hartie, ramane o amintire sigura peste ani, pe cand, trimiterea invitatiei pe mail se pierde usor, venind din spate zeci si sute de alte mailuri intr-o singura zi.