Sfaturi de ingrijire corecta a parului gras

Cauza principala a parului gras este excesul de sebuum. Desi nu este o boala in sine, problema parului gras este suparatoare si foarte deranjanta. Parul gras nu are volum, nu are forma si, netratat, poate deveni o problema permanenta.

Exista foarte multe metode de a trata si ingriji parul gras, insa, atunci cand alegi un tratament care sa te scape definitiv de problema parului gras, trebuie sa mizezi pe calitate. Sfaturi de ingrijire corecta a parului gras.

Tratament par gras

Daca ai urmat mai multe tratamente care nu au dat rezultat, este timpul sa urmezi sfaturile noastre de ingrijire si sa alegi un tratament par gras revolutionar (chiar daca pretul acestuia este mai mare decat al tratamentelor pentru par incercate deja).

  • Algele de mare si plantele coada calului, rozmarinul, podbalul, urzica, musetelul sau salvia regleaza productia de sebum si calmeaza scalpul;
  • Spala-ti des parul folosind sampoane ce contin alge de mare si plantele enumerate mai sus; 
  • Nu folosi niciodata produse care contin proteine sau lipide, cum ar fi uleiurile sau siliconul. Acestea incarca parul si il ingrasa mai mult ca inainte; 
  • Parul gras trebuie spalat foarte des, chiar si zilnic daca este nevoie, evident cu sampoane potrivite pentru acest tip de par. Este gresita ideea conform careia parul gras trebuie spalat mai ras. Cu cat il speli mai des, cu atat cresti sansele sa scapi de excesul de sebuum; 
  • Samponul pentru par gras pe care il folosesti te ajuta sa indepartezi excesul de grasime (sebuum) daca este aplicat pe scalp si masat foarte bine scalpul, la fiecare spalare.

Ia legatura cu un dermatolog in vederea analizarii situatiei. Daca acesta considera indicat, iti va prescrie tratamente medicamentoase ce au in compozitia lor vitamina A, cu rol in reglarea secretiilor glandelor sebacee.