Parcarea

Cind stai la bloc si ai o masina, trebui sa te asiguri, mai intii, ca ai unde s-o parchezi. Daca se intimpla ca toti vecinii de pe scara sau din bloc sa aiba masini, gasirea unui loc de parcare, cit si pastarea lui, devine o problema. Situatia se complica in cazul in care locurile existente nu sint marcate, iar accesul oricarei persoane pe locul respectiv nu poate fi impiedicat. Din toate aceste imprejurari existentiale se nasc, inevitabil, conflictele intre oameni, care nu de putine ori degenereaza in mai toate formele domestice cunoscute.

Eroul unei astfel de intimplari, Costica Crudu, un om linistit si politicos, profesor, de meserie, se trezi intr-o buna zi desteptat de tipatele vecinului de la parter, Horia Craciun. Acesta pusese stapinire, cu de la sine putere pe locul de parcare din dreptul apartamentului sau, pe care il amenajase si-l marcase cu o placuta avertizoare Intors din concediu pe la miezul noptii, Crudu parca unde gasise un loc liber, fara sa observe placuta si fara sa banuiasca la ce se expune.
- Muta-ti dracului rabla de aici!, urla Craciun cit il tinea gura. Esti chior, nu stii sa citesti un indicator? Crudu deschise geamul ferestrei, de la etajul trei, si se uita afara. Il vazu pe Craciun dind tircole masinii sale si injurind.
- Nu mut nicio masina! ii raspunse el. Terenul de aici este al municipalitatii!
- N- fi cumva al lui taica-tu`! il persifla Craciun. Coboara si mut-o pina nu pun mina pe topor! Crudu ridica din umeri.
- N-ar fi mai bine sa sun la Politie?
 - Suna unde vrei, zise, dar pina vine Politia nu mai ramine nimic din ea! Un echipaj al Politiei il gasi lovind cu toporul in faruri si in cauciucuri. Cei doi ofiteri abia reusira sa-l imobilizeze.
- A parcat in locul meu! se apara Craciun, cu spume la gura! Il omor!
- Omul poate parca unde doreste! incerca sa-l linisteasca politistul. D-ta nu esti propietarul terenului!
- Dar el este?
- Nici el, spuse ofiterul, si niciunul dintre voi! Primaria administreaza locul! Daca nu l-a marcat, inseamna ca fiecare cetatean are dreptul sa parcheze unde vrea.
- S-o crezi d-ta! rabufni Craciun, impingindu-l pe politist. Nu vezi ca esti prost! Ofiterii il bagara in masina cu forta.
- Te arestam pentru distrugere si ultraj! il informara ei in aplauzele lui Crudu, de la etaj. Cineva spunea destul de hitru, de altfel: „ o cearta este cel mai lung drum intre doua puncte de vedere”