Ce alegi intre un DVR Standalone si unul de tip pc?

Decizia de a-ti instala un sistem de supraveghere video acasa este una cat se poate de corecta, insa alegerea poate sa fie destul de dificila. Va trebui sa tii cont de camerele de supraveghere pe care le instalezi, de DVR si de fiecare componenta. De asemenea, va trebui sa tii cont de modul in care sunt montate camerele. Foarte multe informatii in acest sens le poti gasi pe cameresupraveghere.biz. Una dintre cele mai grele decizii este alegerea DVR-ului. Cum aceasta piesa este cea mai importanta din intreg sistemul, alegerea trebuie sa fie perfecta.

Care sunt optiunile pe care le ai?

Exista doua tipuri de DVR-uri: standalone si de tip PC. Dvr-ul de tip standalone este destinat exclusiv vizualizarii, procesarii si inregistrarii imaginilor, avand o serie de avantaje. In primul rand, te vei bucura de un dispozitiv dedicat, care nu face altceva decat supraveghere video, vei putea sa elimini riscul de virusare si vei avea la indemana o solutie cat se poate de stabila. Comparativ cu un DVR de tip PC, cu siguranta cel standalone este mult mai performant si mult mai indicat in cazul in care iti doresti o supraveghere de o calitate superioara. Dvr-urile de tip PC, in schimb, sunt de fapt niste calculatoare echipate cu o placa de achizitie a camerelor video si cu un software dedicat. Marele avantaj al lor este faptul ca sunt foarte flexibile si pot fi instalate pe orice calculator. Li se poate imbunatati memoria si capacitatea de stocare oricand, pot fi modificate cu usurinta oricand si sunt ieftine. Daca iti doresti o solutie pentru camere IP, s-ar putea sa descoperi ca acest DVR este mult mai indicat decat cel standalone. Din pacate, prezinta destul de multe dezavantaje atunci cand vorbim despre stabilitate si despre calitatea filmarii. Nu vei avea niciodata garantii asupra faptului ca acest DVR nu se va opri si cu siguranta nu vei avea garantii asupra faptului ca nu va fi virusat.

Asadar, ambele variante sunt bune si au si mici neajunsuri. Decizia trebuie sa fie luata in functie de necesitatile pe care le ai si evident, de buget.