Industria producatorilor de ceasuri sport

Promovarea unei vieti sanatoase, cu alergari zilnice si mult sport a dus inevitabil si la schimbarea strategiei marilor branduri producatoare de ceasuri sport. Desi aveau si inainte ceasuri barbati speciale pentru momentele in care acestia faceau sport, marile firme producatoare au inceput sa-si diversifice gama de ceasuri speciale pentru drumetii sau alergari, mers pe munte.

De la modelele simple cu o busola incorporata sau un cronometru, un pedometru, s-a ajuns la lansarea pe piata a unor ceasuri sport cu adaptare a orei in functie de ceasul universal, rezistente la apa, pentru cei pasionati de scufundari, cu rezistenta la socuri puternice sau la momentele in care corpul se afla intr-o miscare continua. Si materialele din care au fost facute ceasurile barbatesti s-au modificat, au devenit mai rafinate, geamurile de protectie au devenit mai mult decat un simplu geam care acopera limbile sau afisajul electronic, ele fiind adevarate opere de arta foarte rezistente. Pe langa toate astea, au existat modificari chiar la nivel de utilizare, forma ceasului cunoscand transformari substantiale de-a lungul timpului, ajungandu-se la ceasuri care nu sunt mai mari decat o bratara, ceasuri care se pot purta oricum, cu cadranul spre partea superioara sau spre dosul mainii. Totusi, marele avantaj pe care l-a adus schimbarea obiceiurilor oamenilor in privinta activitatilor sportive a fost o mai buna cunoastere a consumatorului prin prisma unor aplicatii sau a unor cautari pe internet.

Oamenii din departamentele de marketing pot face acum cercetari online, pot sa vada exact cam care sunt cautarile si gusturile celor care cumpara ceasuri, fac sondaje, reusesc pana la urma sa intre in mintea consumatorului, publicului tinta mult mai usor decat in trecut. Cu toate aceste modificari de design si functionale, ceasuri barbatesti sunt inca in plina dezvoltare si schimbare, astfel ca deja exista smartwatch care poate inlocui cam toate functiile unui ceas pentru sportivi, la fel de rezistent si mult mai viabil decat ceasul obisnuit de mana, a carui uzura morala este mai lenta, in cea fizica este superioara celei pe care o poate avea un smartwatch.