Televizorul HD Ready sau Full HD se alege mai usor daca ai langa tine un sfatuitor online

In lumea televizoarelor si a comerciantilor acestor aparate, orice e posibil. Caracteristicile se trec prin filtrul departamentului de marketing, se scot in evidenta niste atuuri care de multe ori nu prea sunt atuuri, se vand produse slabe ca fiind extraodinar de bune, pentru necunoscutori. De aceea e bun oricand un site de tip sfatuitor, cu review-uri si informatii utile, ponturi pentru cumparare, articole detaliate despre produse. De exemplu, de pe un astfel de site puteti afla usor care e diferenta dintre HD ready si Full HD in cazul unui televizor LED, LCD. HD Ready se refera la un standard de 720p, intrari digitale HDMI si DVI, intrare analog, dar si respectarea unui alt standard, 1080i.

Standardul 720p impune o rezolutie de 1366 x 768px, sunt compatibile 1080i, dar nu au cum sa afiseze rezolutii de 1920 x 1080px, asa ca scaleaza imaginea pentru a putea sa „incapa” in rezolutia data. De aici si anumite probleme la redarea filmelor cu rezolutie mai mare decat cea acceptata, cauzate de scalare si procesare greoaie. Tot de pe un site tip sfatuitor cu review-uri independente puteti sa aflati foarte simplu ca o diagonala prea mare va va cauza o imagine plina de pixeli, distorsionata, si ca un HD Ready merge de minune pe o diagonala de 32 inch. Pe de alta parte, televizoarele cu Full HD sunt cele mai performante de pe piata, au diagonala mare, calitatea imaginii este superioara celor HD Ready, iar rezolutia nativa este de 1920x1080px (se respecta standardul 1080p). Frecventa lor optima trebuie sa fie de 120 Hz, diagonala foarte mare permitand o experienta extraordinara si cand vine vorba de un film HD si cand vine vorba de o sesiune de gaming cu prietenii, pe o consolda moderna tip PlayStation.

Preturile televizoarelor vor putea fi comparate pe un site tip sfatuitor virtual, se vor putea prinde oricand cele mai bune oferte de pe piata si anumite reduceri sezoniere pe care le puteati afla numai daca urmareati mereu toate site-urile cu produse electrocasnice.