Cum sa porti corect bijuteriile din aur sau din argint si cum sa le asortezi

Bijuteriile au un dublu rol in viata unei femei. Pe de o parte, o ajuta sa arate mai bine, sa fie cat se poate de frumoasa, sa faca furori la o nunta, un eveniment festiv. De cealalta parte, avem bijuteria-expresie a personalitatii, adica un obiect prin care femeia isi arata, isi identifica locul in societate, isi stabileste un statut pe care ceilalti din jur trebuie sa-l respecte. Bijuteriile pot spune multe si despre trasaturile de personalitate, despre modul in care feminitatea este accentuata, cu sau fara bun-gust.

Magazinele de bijuterii, cum este si belatriz.ro, stiu deja toate aceste lucruri si incearca sa le valorifice prin bijuterii deosebite din aur si argint, placate cu aur, cu argint, din diverse alte metale. Bijuteriile aurii sunt ideale pentru femeile care au parul deschis la culoare, blond, sau alte culori „calde” in fizic, in vreme ce bijuteriile de argint li se potrivesc mai bine femeilor tip iarna, cu parul brunet de exemplu. Orice bijuterie aurie luata de la belatriz.ro va avea alatura un machiaj cald, iar celei din argint i s-ar potrivi unul rece, in culori precum albastru, aqua, bleumarin. Mai mult, bijuteriile argintii se potrivesc cu tenurile deschise la culoare, cu tenul bronzat, care e evidentiat mai bine cu bijuterii de culoare galbena, aurite sau din aur. Pe de alta parte, inelele mari, cu pietre mari, vor face degetele si mana mai micute, asa ca merg pentru persoanele care au degete groase; inelele subtiri si fine li se potrivesc mai bine persoanelor cu mainile subtiri. De retinut ca o combinatie dintre bijuterii de aur si argint cumparate de la belatriz.ro sau oricare al magazin de bijuterii de calitate nu este de dorit, de preferat fiind alegerea uneia dintre variante, ori aur, ori argint.

Alte reguli de care trebuie sa tineti cont cand vine vorba de bijuterii se refera la: distanta dintre bijuteriile din metale diferite, care trebuie sa fie una considerabila, adica nu punem un inel de aur si unul de argint pe doua degete diferite ale aceleiasi maini, dar si la purtarea bijuteriilor cu pietre pretioase, a caror culoare trebuie asortata cu cromatica tinutei sau trebuie sa existe culori complementare in jur.