Din lemn, la rosu sau la cheie? Ce case au preturi mai bune?

Desi multi dintre noi consideram suficient spatiul dintr-un apartament cu doua camere, sunt si multi oameni care isi doresc ceva mai mult pentru familia lor, respectiv o casa cu un etaj sau doua si cat se poate de mult confort. Pentru acest tip de clienti firmele care se ocupa de construirea caselor pe un teren dat au deja foarte multe oferte care includ locuinte de calitate, proiectate si executate de specialisti in domeniu cu multi ani experienta si expertiza.

Singurul impediment care poate interveni in demararea lucrarilor de construire a unei case este reprezentat de preturi constructii case. Daca discutam despre casele din lemn, mai ieftine decat cele obisnuite, acestea au in prezent fie finisaje exterioare pe baza de lemn sau de polistiren, au tencuiala armata, interior din rigips sau lambriu. Izolatia lor fonica si termica e mai buna, cu pana la 30% mai buna decat in cazul unor case obisnuite. Casele din lemn se incadreaza in preturi constructii case care nu depasesc 290 de euro pe metru patrat, pentru case la cheie, si 130 de euro pe metru patrat, pentru casele la rosu. O varianta mai comoda e cumpararea de case la cheie, complet finisate, cu instalatii termice, sanitare, electrice, gata de folosit. Cu alte cuvinte, aveti geamuri, tencuiala facuta ca la carte, termoizolatie, gresie, faianta, parchet, usi, chivete, dus, toaleta, racorduri, centrala termica, calorifere etc. Casele la cheie clasise pornesc de la preturi constructii case de 320 de euro pe metru patrat, dar pot fi si mai scumpe, in functie de materiale si finisaje.

Daca vi se pare totusi prea mult sa cumparati o casa la cheie puteti sa alegeti casele la rosu, adica case ce au fundatie, elevatie, placa cota „0”, pereti si stalpi ridicati, placi peste etaje si sarpanta. Finisajele nu exista, dar le puteti face dvs. exact asa cum doriti, exteriorul acoperisului nu exista nici el, instalatiile din casa, la fel. Avantajul este ca va puteti monta si finisa exact cum va doriti, puteti lua lucruri mai ieftine si pretul de pornire pentru case la rosu este mult mai mic, de exemplu, constructii din BCA sau caramida plina de la 150 de euro pe metru patrat-include casa la rosu, manopera si materialele/mp.