Alimente ''magice”

Vrei sa scapi de cateva kilograme? Probabil majoritatea fetelor vor raspune afirmativ la aceasta intrebare. Desi multe se infometeaza, poti ajunge la o silueta de invidiatfara prea mult efort; tot ce trebuie sa faci este sa alegi alimentatia potrivita. Sunt cateva alimente ,,magice” care te ajuta sa arzi o cantitate cat mai mare de calorii chiar si in timp ce dormi, dar imbunatatesc si digestia. Printre aceste produse se numara lactatele, cerealele integrale si migdalele.

Lactatele sunt cele mai bune in curele de slabit, deoarece au foarte mult calciu. Acesta stimuleaza metabolismul in ardarea grasimilor. Un studiu clinic a dovedit modul cum calciul patrunde in celulele adipoase si ajuta la eliminarea lor. Astfel, calciul stimuleaza repunera lor in circulatie si celulele sunt eliminate. Cerealele integrale sunt foarte importante, deoarece organismul nostru arde de pana la doua ori mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale, decat a alimentelor procesate. Este recomandata consumarea cerealelor bogate in fibre, cum ar fi: orezul brun si ovazul, pentru ca aceste alimente accelereaza arderea caloriilor. La fel de importante sunt si migdalele, care ajuta organismul sa fie ,,harnic” in timpul somnului, acestea continand calorii negative.

Este recomandata consumarea lor inainte de culcare (insa nu in exces, cam un pumn de migdale), deoarece acestea ajuta la o buna functionare a metabolismului, chiar si in timpul noptii. La fel de bune sunt sunt si alunele de padure, nucile, semintele, fistic sau chiar alunele braziliene, deoarece fac parte din aceeasi clasa ca migdalele.