Cresterea pietei de aparate vending de bauturi racoritoare si snacks-uri in Romania

Aparatele vending din ziua de azi reprezinta o schimbare absoluta de la automatele simple, operate cu monezi din secolul 18. Tehnologia a revolutionat industria de vending de bauturi racoritoare si snacks-uri. Spre deosebire de primele automate inventate, noile aparate vending folosesc un display alfanumeric cu touchscreen si au design compact, modern, care se poate integra cu orice fel de locatie.

Cele mai cunoscute aparate vending din Romania sunt automatele de cafea insa, incet-incet, incep sa isi faca simtita prezenta si aparatele vending de snacks-uri. Intr-o lume in care timpul este o resursa importanta in mediul de afaceri iar publicul-tinta este format in mare parte din consumatori moderni, dinamici care isi doresc calitate si accesibilitate din partea produselor achizitionate, piata aparatelor de vending incepe sa castige teren.

Specialistii in domeniu recomanda chiar investitiile mixte in ceea ce priveste achizitionarea de aparate vending deoarece segmentul de automate de cafea a ajuns la maturitate in timp ce segmentul de automate de snacks-uri este in plina expansiune. Piata de vending din Romania este hibrida prin natura sa, de aceea o solutie completa de vending, de bauturi calde si bauturi racoritoare si snacks-uri este perfecta pentru orice locatie cu trafic mediu si mare de persoane, fie publica sau privata.

Nordexim Coffee Services ofera aceste solutii mixte pe piata de vending din Romania, atat aparate vending de bauturi calde cat si aparate vending de bauturi reci carbogazoase si necarbogazoase si snacks-uri. Astfel, gama de produse oferita include : apa minerala, bauturi reci carbogazoase si necarbogazoase, cornuri, ciocolata, napolitane, chips-uri si alune, iar printre furnizorii se numara : Coca-Cola, Ferrero Rocher, Master Foods si Alka.

Avantajele aparatelor de vending sunt deja evidente pe piata romaneasca: nu au nevoie de vanzator, sunt rapide, fiabile si pot functiona in regim non-stop. De aceea, aparatele vending sunt ideale pentru locatiile cu trafic intens de persoane, de tipul statiilor de metrou, cladirilor de birouri, spitalelor, benzinariilor, sediilor institutiilor publice, garilor, aeroporturilor sau sediilor de firma cu minim 50 de angajati, intersectiilor aglomerate si in apropierea obiectivelor turistice de interes.

Oferta de aparate vending de bauturi racoritoare si snacks-uri de la Nordexim Coffee Services include aparatele Snakky Master, Snakky SL si Snakky Rondo. Datorita tehnologiei italiene Necta, lider mondial in productia de aparate vending, toate dispozitivele Nordexim sunt echipate cu sisteme de racire care mentin o temperatura constanta, asigurand calitatea si prospetimea produselor pentru un timp indelungat. De asemenea, gama de produse prezenta intr-un aparat poate sa mearga pana la 42 de selectii diferite, cu o capacitate de stocare totala de 386 de produse.

Oferta de bauturi reci de la Nordexim Coffee Services include: Coca-Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Cappy, Dorna (apa minerala si plata) si bautura energizanta Burn. Gustarile sarate sunt reprezentate de covrigei (Toortitzi, Tarralli si Covrigeii Casei), iar gustarile dulci vin sub forma de napolitane (Alfers), croissante (Alka), biscuiti (Biscuitii Casei), guma de mestecat (Orbit) si batoane de ciocolata (Mars, Bounty, Snickers).

Toate aparatele vending Nordexim Coffee Services de bauturi racoritoare si snacks-uri prevazute cu sisteme de plata cash, cash-less sau combinatii intre acestea. Sistemul de plata cash include cititoarele de bancnote, jetoniere cu rest si jetoniere simple. Aceste sisteme pot recunoaste bancnote, monede, jetoane si ofera posibilitatea eliberarii restului dupa ridicarea produsului. Sistemul de plata cash-less include dispozitive care utilizeaza carduri, chei sau tag-uri. Acestea pot fi incarcate valoric direct pe aparat sau, o data pe luna, in mod automat, oferind astfel posibilitatea unui credit cumulativ.

Piata de vending din Romania a inceput sa se dezvolte prin 1994, cu automate de cafea la mana a doua achizitionate de micii intreprinzatori si plasate in diferite institutii publice sau cafenele. Incepand ca o industrie de nisa, piata de vending a crescut in scurt timp, mai ales datorita patronilor micilor cafenele care au sesizat avantajele acestora: cafea de calitate, serviciu personalizat, evidenta clara a vanzarilor, fara fi nevoie de un om angajat special pentru acest lucru si mentenanta si aprovizionare oferita de distribuitor.

Dupa anii 2000, piata de vending a luat amploare, odata cu aparitia cladirilor de birouri si disparitia faimoaselor chioscuri non-stop. De abia in anii 2004-2005, cererea se diversifica si apar automatele de bauturi reci si snacks-uri.

Marile companii au acceptat gazduirea automatelor de cafea si avantajelor acestora. Majoritatea au agreat si continua sa agreeze automatele pentru ca reduce timpul alocat de angajati pentru cumparaturi, fie ca este vorba de bauturi calde, bauturi racoritoare sau gustari.

Nordexim Coffee Services ofera solutii complete de vending de bauturi calde, racoritoare si snacks-uri in Romania iar portofoliul sau acopera peste 5,000 de puncte de vending in toata tara. Cu ajutorul echipei tehnice proprii, Nordexim Coffee Services poate acorda service, aprovizionare si mentenanta directa, fara subcontractori, cu acoperire nationala si raspuns in maximum 24 de ore de la solicitarea clientului.