Este chiar asa de greu sa iti faci o revista de moda?

Cine are talent si este pasionat de moda poate pune foarte usor pe picioare o revista de moda care sa ajunga in mana unor oameni care sunt indragostiti de tot ce tine de fashion.

Tot ce tine ce stil, creativitate si vestimentatie, glamor se poate integra foarte bine intr-o revista de moda, mai ales daca si layout-ul si modul in care sunt concepute articolele este unul inteligent.

Pentru inceput trebuie sa stiti clar ce inseamna moda pentru dvs. si cum puteti traduce acest lucru si integra in paginile unei reviste.

Moda nu se defineste doar ca o combinatie de aur intre high-end couture si glossy, ci se refera la stilul de zi cu zi, la designul pe care omul de rand il poate experimenta. Revista se poate adresa in egala masura tinerilor, copiilor, bebelusilor, femeilor insarcinate, oamenilor din anumite culturi si cu un anumit background cultural.

Dupa ce ati reusit sa depistati ideea care se va materializa in revista de moda trebuie sa fiti pregatiti sa va setati niste obiective si asteptari realiste, pe termen mediu si lung. De pilda, angajati fotografi si redactori, reporteri pe care-i platiti, le faceti carte de munca sau lucrati cu niste colaboratori freelancer, puteti sa va finantati revista doar din publicitate, cine se va ocupa de marketing, puteti porni cu o revista online si sa va extindeti si in print.

Spre final, dupa ce aveti toate ideile conturate si stiti ce vreti, ati gasit publicul tinta, aveti instrumentele de promovare, trebuie sa discutati cu un om care cunoaste legea si va poate indruma spre obtinerea actelor pentru infiintarea unei reviste-de la permisiuni de distributii si contracte pana la licenta de a intra pe piata media. Conteaza foarte mult sa va faceti si relatii si sa participati la cat mai multe evenimente pentru a gasi si eventuali sponsori.