Fototapet sau lavabil? Ce sa alegem pentru a obtine pereti impecabili si eleganti?

Daca vreti sa incepeti sa va schimbati aspectul interior al camerelor casei dvs. primii care intra in „colimator” sunt peretii. Ei dau impresia de spatialitate mai mare sau mai mica, de ei depinde cum arata orice camera. In amenajarile interioare, peretii sunt cele mai importante elemente si trebuie tratati cu mare atentie. Cum arata un perete poate schimba radical ambientul camerei, luminozitatea sau poate sa permita sau nu suportul unor elemente de decor.

Exista doua metode simple prin care puteti reamenaja o camera orientandu-va catre pereti: fie aplicati fototapet, fie varuiti cu lavabila. Tapetul poate inlocui zugraveala, este confectionat din hartie sau fibre textile, de sticla, vinil, este mai ieftin decat lavabila-pretul poate varia in functie de material intre 4 si 21 de lei pe metru patrat. Un fototapet se poate aplica cu adeziv pe orice perete, chiar si pe tavan, nu este nevoie de un mester, ca in cazul lavabilului, iar timpul de aplicare este mult mai mic si nici nu implica murdarirea. Daca este aplicat corect, fototapetul poate rezista si 10-15 ani, poate transforma fiecare camera intr-un alt univers, poate ajuta orice persoana stresata sa se relaxeze si sa se plimbe virtual oriunde isi doreste. Se intretine usor, se poate sterge, poate fi pus pe orice fel de perete, mare sau mic, poate avea tematica specifica, pentru adulti, copii, abstract. Pe de alta parte, daca nu va incanta ideea unui fototapet puteti sa dati peretii cu var lavabil, e mai usor, se sterge mai repede, la indepartare nu e nevoie sa va chinuiti ca la tapet, nu raman urme.

Se pot crea forme foarte aspectuoase cu sabloane pentru lavabila, se pot crea efecte speciale prin aplicarea unor tehnici speciale de varuit, poate fi intretinut mult mai bine decat tapetul. Acum depinde de fiecare ce isi doreste si cati bani are, insa daca nu vreti sa renuntati la niciuna dintre aceste variante le puteti combina si puteti apela si la specialisti pentru ca aspectul final al peretilor sa fie impecabil.