Care sunt tipurile de cauciucuri agricole si pe ce sunt folosite?

Performanta unor utilaje agricole depinde in primul rand de modul in care sunt intretinute si de tipuri de cauciucuri agricole pe care le au. Degeaba se asteapta un randament sporit si eficienta maxima daca nu exista un mecanism reparat si verificat periodic si niste anvelope putin uzate si speciale pentru tipul de sol si pentru operatiunile care se executa cu utilajele pe care sunt montate. In cazul tractoarelor, cele mai folosite utilaje agricole, cauciurile sunt deosebit de importante pentru ca de ele depinde cat de repede se pot termina muncile campului si cu ce eficienta.

Cauciucurile pentru tractoare au constructie diagonala si radiala, merg puse pe masini de mare putere sau mai slabe. Ele seamana cu cele pentru combine, dar sunt mai mari-cele de pe combine agricole si de treierat permitand mobilitate mare si presiune scazuta. Capacitatea de incarcare nu este o caracterisitica asa de importanta la cauciucuri agricole tractoare, insa este esentiala pentru combine, in cazul lor fiind mult mai mare ca la alte utilaje. Pentru culturile de randuri, anvelopele agricole care fac o treaba buna odata montate sunt cele cu latimea sectiunii ingusta si raport nominal din punct de vedere vizual foarte inalt. Randamentul este mai mare, randurile nu sunt stricate, ele trec intre randuri si nu strica planta si radacina-solul nu este compactat.

Alt tip de cauciucuri agricole intalnite pe utilaje sunt cele de flotatie, care protejeaza solul, culturile, si au capacitati mari de incarcare, pentru remorci, gradinarit, forestiere pentru silvicultura-au tractiune ridicata, nu patineaza si sunt foarte eficiente mai ales daca sunt montate pe tractoarele folosite in silvicultura. Intretinerea lor este simpla, se pot schimba la perioade mari de timp pentru ca gradul de uzura este infim, se pot lucra terenuri intregi fara a se deteriora structura cauciucurilor, indiferent ca sunt temperaturi foarte mari sau mai scazute.