Folia cu bule

Folia cu bule este un polimer ca nailonul plin de „bubite” cu aer, pe care oricine adora sa le sparga pe rand. Astazi se foloseste pentru a preveni stricarea unor electronice sau piese foarte fine, lucruri, in timpul transportului sau pentru salvarea vietii celor care au ajuns in hiportermie. Totusi, la inceput, folia cu bule nu a fost gandita ca sa protejeze bunurile in timpul transportului.

A fost inventata in 1957 cand Alfred Fielding si Marc Chavannes au unit doua musamale pentru dus. Planuiau sa creeze un tapet care ar fi avut niste spatii cu aer intre cele doua folii. Prin anii aceia lumea isi acoperea peretii cu tot felul de lucruri, de la bambus la tesaturi, matase. Pentru ca inventia lor nu a avut succes, cei doi s-au gandit sa o vanda totusi pe post de izolator pentru case. Nici asa nu au facut mai nimic, asa ca au renuntat.

Mai tarziu, un marketer pe nume Frederick Bowers a inventat folia cu bule si a distribuit-o celor de la IBM pentru a proteja IBM 1401. IBM a cumparat ideea si a folosit folia pentru a proteja peste 10.000 de computere pana sa ajunga la clienti, schimband complet destinul tapetului.