Siguranta pe sosele cu anvelope potrivite

Atunci cand utilizam anvelope de iarna sau all seasons pe timpul verii trebuie sa avem in vedere ca acestea prezinta mai multe dezavantaje care au o importanta majora precum: distantele de franare trebuie sa fie mai mari, atat pe carosabil ud, cat si pe carosabil uscat. Acestea prezinta si o mare nesiguranta atunci cand avem viteze ridicate si in plus au o aderenta scazuta pe sosea, deoarece sunt construite pentru drumuri cu zapezi si cu gheata.

Manevrabilitatea in cazul anvelopelor de iarna este nesigura, in plus utilizarea acestora prezinta instabilitate in viraje si uzura si degradare rapida (avand in vedere ca o anvelopa cu o adancime de 1,6 mm este considerata complet uzata si trebuie de urgenta inlocuita, conform recomandarilor producatorilor de anvelope). Prin urmare atunci cand utilizam anvelope iarna pe timpul verii sau anvelope all seasons care sunt si mai periculoase, nu facem decat sa ne punem viata in pericol, exact ca si atunci cand utilizam anvelope de vara pe timp de iarna. Din fericire pentru excentrici insa regulile de circulatie sunt foarte stricte si nu mai punem nici faptul ca si amenzile sunt pe masura iar in cazul unui control de rutina pe strazi, politistii nu iti mai dau voie sa circuli efectiv, iti blocheaza masina.

Asadar - obligatia oricarui sofer - inainte de toate, este in primul si in primul rand sa puna in joc siguranta sa cat si a pasagerilor pe care ii poarta pe strazi si nu sa se hazardeze pe sosele fara a avea o masina pusa la punct, indiferent de ce anotimp vorbim. Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim si la viata celor din jur, deoarece nu doar cei care circula cu o masina in neregula sunt pusi in pericol, ci si ceilalti participanti la trafic, cu care vrand nevrand intractionam pe sosea..