Cum alegem o masina de spalat noua

Schimbarea masinii de spalat veche cu una mai moderna si cu o clasa energetica mai buna este acum la indemana oricui, datorita ofertelor foarte diverse de pe piata de profil. Astfel, oferta de masini de spalat rufe de la Rombiz este ideala pentru a gasi un astfel de electrocasnic in functie de cerinte si de bugetul oricui.

Care sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont insa, inainte de face o schimbare de acest fel? Incarcarea frontala sau verticala. Este in mare parte o optiune legata de confort, dar si de modul in care este gestionat spatiul in casa. Daca in cazul masinii de spalat cu incarcare frontala puteti gandi cateva rafturi deasupra, spre exemplu pentru detergenti sau alte substante pentru curatenie, in cazul masinii de spalat cu incarcare verticala acest lucru nu este posibil. De asemenea, latimea variaza, ajungand pana la 60 de cm la modelele cu incarcare frontala si la 40 de cm in general la cele cu incarcare verticala, ceea ce le face pe acestea din urma mai usor de folosit in spatii inguste. Capacitatea de incarcare. Atentie pentru ce capacitate optati, in functie de cat de numeroasa este familia si de frecventa cu care se spala rufe. Daca masinile cu incarcare verticala au in general o capacitate de incarcare de maxim 5-6 kilograme de rufe, masinile cu incarcare frontala pot spala si pana la 12 kg, dar in general aproximativ 7 kg. Este foarte posibil ca masina de spalat veche pe care o aveti sa aiba o capacitate de incarcare mai redusa decat modelele disponibile in acest moment pe piata, asadar atentie la un model upgradat.

Clasa de eficienta reprezinta un avantaj clar pentru masinile de spalat noi, pentru ca in timp ce modelele mai vechi au in general clasa B, A sau A+ cele mai noi modele ajung si la clasa A++++, ceea ce inseamna o eficienta maxima atat la consumul de energie cat si la cel de apa. Masinile de spalat de generatie mai noua sunt, de asemenea, mai silentioase atat in cursul ciclului de spalare cat si in timpul centrifugarii.