Cutia postala noua – corespondenta sigura

Cu totii am trecut macar odata prin frustrarea de a astepta o comunicare importanta, care sa nu poata veni altfel decat prin posta, si corespondenta sa nu mai ajunga. Verificam zi de zi cutia postala pentru ca stim ca trebuie sa ajunga semnul pe care il asteptam si totusi nimic. Odata ajunsi la posta aflam ca trimiterea s-a avizat in urma cu cateva zile.

“Cum, n-ati gasit avizul la cutia postala?” Ei bine, nu, nu am gasit avizul pentru ca poate postasul l-a pus gresit, sau poate pentru ca vecinii binevoitori au deschis cutia de scrisori, sau poate pentru ca desi o incui nu este o cutie sigura… Se intampla tuturor, asa ca e momentul sa gasim rezolvari, inainte de a stabili ca mai bine inchiriem o cutie postala sigura, la oficiul postal de care apartinem. Un punct important pe ordinea de zi a sedintelor asociatiilor de proprietari din blocuri vechi ar trebui sa fie schimbarea acestor cutii postale. Stim cu totii cum arata scara de bloc tipica, mai ales in blocuri nerenovate de ceva timp, stim cu totii cat de degradate sunt cutiile de scrisori, cum atarna usile, cum scoatem corespondenta cu urme de rugina, cum abia miscam cheia atunci cand vrem sa deschidem usa si atunci cand reusim sa descuiem nu putem sa urnim usa decat daca o ridicam putin… Stim cu torii e cate ori ne-a spus vecina de la parter sa avem grija ca scartaie prea tare usa de la cutia de scrisori si o deranjeaza… Toate acestea sunt semnale de alarma ca trecerea timpului si-a spus cuvantul si ca e momentul unei reimprospatari. Exista suficiente firme care comercializeaza cutii postale, iar investitia nu este deloc mare.

Nu trebuie decat ca in urma unei discutii cu asociatia sa se gaseasca oferta cea mai buna. Cutiile postale au modele si dimensiuni diferite, exista variante clasice dar care sunt mult mai aspectuoase decat cutiile vechi, sau exista variante mai moderne, cu tot felul de imbunatatiri la capitolul siguranta, functii despre care fiecare asociatie in parte va decide daca sunt necesare sau nu.