Fier forjat, sticla sau inox? Ce balustrade sunt mai potrivite pentru casa ta si pentru ce stiluri?

La casa sau in institutii publice intalnim balustrade impunatoare sau mai micute, din diverse materiale, create special pentru a oferi protectie si un plus de rafinament spatiului in care sunt amplasate. Balustradele pot sa fie gata facute sau de comanda, se pot pozitiona in diverse parti ale cladirilor sau caselor, un pret balustrade variind in functie de detaliile si de marimea acestora.

Balustradele din inox sunt mai scumpe, dar rezista mai mult, se incradreaza mai bine si mai simplu in decor. Inoxul e mai greu de retinut, se poate pata, insa aspectul estetic este superior celui al unei balustrade din lemn. Modelele de balustrade din inox sunt variate asa ca aveti de unde alege. Balustradele din lemn sunt mai ieftine, insa si mai greu de intretinut, nu sunt bune pentru scari exterioare pentru ca lemnul reactioneaza imediat la schimbarile climatice, nu se comporta bine la umiditate. Depinde mult si de lemnul din care e facuta balustrada, pentru ca nu orice tip de lemn se asorteaza cu designul unei locuinte. Balustradele din lemn merg mai bine in incaperi in stil traditional sau rustic.

La un pret balustrade destul de bun in comparatie cu cele din inox sunt si balustradele din sticla, pentru casele moderne, cu un stil avangardist. Impresia generala lasata de astfel de balustrade tine de aerisire, largeste spatiul, dar nu sunt asa de rezistente si trebuie intretinute cu mare grija. Solutia de compromis este achizitionarea unor balustrade din fier forjat, care merg si in interiorul locuintei, si afara. Rezistenta lui este mare, se asorteaza de minune cu un stil baroc sau clasic, cu mobila din lemn masiv. Alte materiale din care pot fi balustradele sunt plexiglasul, otelul sau fierul, fiecare cu avantajele lor, in sensul ca otelul poate rezista mai mult decat fierul forjat, dar nu prea se comporta bine la factori de mediu, in vreme ce fierul poate rugini daca avem prea multa umezeala.