Criterii importante de respectat atunci cand suntem in cautarea unei formatii pentru nunta


Orice pregatiri pentru viitoarea nunta incep cu o lista. Lista poate fi mai lunga sau mai scurta in functie de buget, de preferinte, de pretentii. Pe lista gasim de la meniuri si restaurant de ales pana la verighete, costume, rochie de mireasa si invitatii de nunta. Insa poate cel mai important element al unei liste pentru viitoarea nunta este formatia care va canta la nunta.

Fara o atmosfera de calitate petrecerea de nunta nu prea e asa de placuta, invitatii se pot plictisi, lucrurile devin prea monotone si prea banale. Formatia aleasa pentru nunta e destul de greu de gasit, multe au tot anul deja ocupat. Daca deja exista doua-trei variante de formatii pe care ati dori sa le angajati pentru nunta e bine sa aveti in vedere mai multe criterii pentru alegeri cat mai inspirate. 

In primul rand alegeti o formatie nunta care nu are preturi prea mari pentru spectacolul sustinut. E bine sa va orientati catre formatii cu mai putini membri, cu instrumente de calitate insa si un repertoriu cat mai bogat, din care sa va puteti alege ce doriti. Pretul poate sa creasca daca sunt mai multi membri si instrumente mai multe, daca programul artistic este mai deosebit. 

In al doilea rand cand alegeti o formatie nunta va trebui sa fiti atenti si la portofoliu, la cat de bine poate canta live. Cum formatia va intretine atmosfera toata noaptea si la un moment dat va interveni si oboseala este bine sa va orientati catre o formatie nunta cu ceva experienta si cat mai multe live-uri la activ, care stie sa isi dozeze efortul pentru a rezista cateva ore bune. 

In al treilea rand formatia pentru nunta trebuie sa poata oferi un contract de prestare servicii, sa ofere si garantii pentru contractul incheiat, sa onoreze contractul in termenii stabiliti. 

In al patrulea rand formatiile alese pentru nunta vor avea si un desfasurator realizat impreuna cu mirii si familiile acestora eventual astfel incat sa puteti sti dinainte ce fel va arata programul si daca va convine. 

Nu in ultimul rand cand vreti sa va decideti asupra unei formatii este bine sa cititi tot ce se poate despre ea. Sa vedeti pareri ale celor care au apelat in trecut la serviciile sale, sa vedeti cum a decurs colaborarea si cat de multumiti au fost si invitatii, cat de bine au cantat live. Cu cat mai informati sunteti, cu atat mai bine, alegerea formatiei pentru nunta va fi mai usoara si mai simplu de luat.