Alergiile la copii

Boli aflate in plina expansiune, alergiile ii afectează in mod deosebit pe cei mai tineri dintre noi. Confruntati cu acest diagnostic, parintii pot resimt stari diferite, de la ingrijorare si pana la acceptarea in cele din urma, a situatiei asa cum este si incercarea de a gasi solutii pentru copiii lor. Iar progresele facute de medicina din zilele noastre permit si copiilor cu diverse alergii sa se integreze in societate si sa duca o viata asemeni copiilor sanatosi.

Atat pentru copil cat si pentru adult, asumarea alergiei de care sufera cel mic inseamna o buna informare cu privire la boala si mai ales cu privire la tratamente.

Depistarea precoce este esentiala cand vine vorba despre alergii, iar asta o vei putea face pentru copiii tai cu ajutorul serviciilor de la Mediprice.ro, platforma online care te ajuta sa gasesti cele mai bune servicii medicale pentru familia ta si functioneaza ca un comparator preturi medicale, astfel incat dincolo de cea mai buna ingrijire sa poti gasi si cele mai bune preturi pentru analizele pe care le vei avea de facut in vederea depistarii alergiilor, despre care toti stim foarte bine ca nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si costa extrem de mult.

Odata depistata alergia de care sufera copilul, cel mai important pas este inlaturarea din viata lui si din mediul inconjurator a alergenului care ii face rau, fie ca este vorba despre un alergen din sfera alimentara, fie ca este vorba despre un alergen din mediu. Cele mai intalnite alergii care afecteaza astazi copiii sunt cele respiratorii, iar printre alergeni regasim polenul, acarienii, mucegaiul si parul de animale. De asemenea, printre alergiile alimentare cele mai intalnite sunt cele la lactoza si la proteina laptelui de vaca, insa exista si un numar mare de copii cu alergii la oua, la peste, sau la arahide. Cu cat copilul inainteaza in varsta si alimentatia sa se diversifica, la fel ca si obiceiurile de viata, cu atat va fi mai greu sa incerci sa il tii la distanta de alergii alimentare, insa la fel ca si parintele, si copilul trebuie sa constientizeze ce anume ii face rau.