Verifica codul HTTP Header pentru site-ul tau

Atunci cand verifici codul HTTP Header pentru siteul tau, de obicei primesti de obicei ca raspuns code 200 sau 301. Daca vei primi altceva, risti sa pierzi pe partea de SEO, asta daca nu intentia ta este sa primesti o anumita eroare (spre exemplu, paginile protectate cu parola).

302 Found / Moved Temporarily

Acest cod ar trebui sa il primesti daca ai o pagina care este accesibila doar userilor logati. Nu ofera valoare SEO, astfel incat, daca ai linkuri catre aceste pagini, ele nu vor benificia de transferul de valoare al PageRank-ului.

In HTML, redirectul de tip 302 poate fi obtinut adaugand urmatorul cod in <head>:

<meta HTTP-EQUIV=”REFRESH” content=”0; url=http://www.example.com/index.html”>

De asmenea, multi care vor un redirect cat mai bun din punct de vedere SEO redirecteaza din .htaccess folosing RewriteRule, insa uite sa adauge codul [R=301] la sfarsitul liniei (de obicei ar trebui sa fie [R=301,L]):

RewriteRule ^test.html$ /other-test-page.html [R=301,L]

404 Not Found

Aproape fiecare dintre noi ne confruntam cu aceasta eroare atunci cand imbunatatim constant siteul nostru. Pentru a detecta din timp aceste erori, adauga siteul tau in Google Webmasters Tools.

Pentru a verifica rapid paginile de tipul 404 Not Found poti folosi tool-ul HTTP Header Checker, adaugand adresa siteului tau.

500 Internal Server Error

De obicei, aceasta eroare apare din doua motive:

1. O eroare intr-o linie de cod in fisierul .htaccess. Foloseste "#" inainte de fiecare linie ("comenteaza-le") din fisier, astfel incat sa vezi exact care linie este scrisa gresit (orice litera incorenta folosita in .htaccess poate duce la 500 Internal Server Error.

2. Limita de memorie in server - se intampla daca ai un script complex sau ai foarte multi vizitatori ce acceseaza scriptul, iar serverul nu are destul spatiu de memore alocat.