Sfaturi pentru o vacanta mai ieftina pe litoralul romanesc

Pentru toti cei care nu sunt dispusi sa dea foarte multi bani pentru un sejur pe litoralul romanesc, programul de inscrieri timpurii se poate dovedi o buna oportunitate de a avea o vacanta ieftina la unul din hotelurile care participa la acest program. Viitorii turisti ai litoralului romanesc in sezonul 2013 se pot bucura de preturi accesibile, de o calitate superioara a ofertelor si isi pot cumpara in mai multe transe vacanta mult dorita, cel mai important lucru fiind alegerea perioadei pentru care se doreste cumpararea sejurului si stabilirea exacta a numarului de persoane, pentru a se putea alege cea mai buna camera, dubla sau chiar un apartament spatios cu nenumarare utilitati si un confort sporit.
Una din cele mai aglomerate statiuni de pe litoralul romanesc si totodata care ofera o gama larga de oferte este Mamaia. Preturile la cazare in Mamaia difera mult in functie de numarul de stele al hotelului precum si de alte aspecte, cum ar fi distanta acestuia fata de mare sau de centrul statiunii, dotarile de care dispune, tipul de masa (fara masa, mic dejun, demipensiune, pensiune completa sau all inclusive ). Astfel, de exemplu la hotelul Vega clasificat la 5 stele, 7 nopti in perioada 01-08 iulie, cazarea cu demipensiune costa prin early booking 2700 de lei/ persoana. Pentru turistii cu un buget mai redus hotelul Central ofera cazare la preturi accesibile, astfel 7 zile in perioada 29 iulie- 4 august costa 551 lei, in cazul in care se opteaza doar pentru micul dejun sau 831 lei, pensiune completa. Preturile variaza mult, insa comparativ cu cele care vor fi practicate anul viitor inainte de inceperea sezonului, acum sunt cu adevarat atractive.
O alta statiune preferata de numerosi turisti, mai ales de cei tineri, este Costinesti. Si aici prin intermediul programului ‘inscrieri timpurii’ se poate alege cea mai buna cazare la un pret bun. De exemplu la hotelul Tiberius, 6 zile, in perioada 05-10 august costa prin early booking doar 358 lei, fara masa, si 562 lei, cu demipensiune. La hotelul Meridian, de 2 stele, 6 nopti de cazare in camera dubla, cu aer conditionat si minibar costa in perioada 13-19 august 544 lei cu mic dejun inclus sau 800 lei daca se opteaza pentru pensiune completa.
Si hotelurile din mica statiune Venus ofera cazare la preturi accesibile celor care isi cumpara in aceasta perioada un sejur pentru vara anului 2013. De exemplu, hotelul Dana de 4 stele, ofera celor interesati 5 nopti de cazare in perioada 26-31 iulie, la pretul de 680 lei, cu demipensiune, in timp ce la hotelul Sanda, de 2 stele, intre 31 iulie si 5 august, cazarea costa doar 225 lei, fara masa, daca este achizionat sejurul prin early booking, iar pentru cei care doresc sa si manance in cadrul hotelului costul ajunge la 576 lei pensiune completa, in camera dubla modernizata.
Prin intermediul programului early booking numeroase hoteluri incearca sa isi atraga viitorii clienti prin oferte foarte bune, la preturi foarte avantajoase, de care ar trebui sa profitati pentru a avea o vacanta de vis la preturi cat mai mici.