Colectia scoli de soferi

Am o prietena care a facut scoala de soferi de doua ori, iar acum o face pentru a treia oara. Acum, nu va ganditi ca a dat examen dupa examen si le-a picat pe toate, pentru ca in primul rand, nu s-a intamplat acest lucru, iar doi, daca s-ar fi intamplat, nu as fi spus in ruptul capului asa ceva, pentru ca as fi pus-o intr-o lumina foarte proasta. 

Dar sa revenim. Aceasta prietena a mea face pentru a treia oara scoala de soferi, iar acest lucru se intampla pentru ca in ambele cazuri i-a expirat scoala facuta, dar evident neabsolvita, dar de dat examenul nu l-a dat decat o data, si doar pe cel teoretic, pentru ca la traseu nu a mai ajuns. A picat sala prima data si a tot spus ca se ambitioneaze sa mai dea examenul, dar ca sa nu mai treaca prin aceeasi umilinta, acum “trebuie sa ma pun cu mana pe carte”, zicea ea. Nu a mai apucat, pentru ca a trebuit sa faca scoala din nou. A pornit cu un nou profesor si cu mult entuziasm pe strazile Bucurestiului, de ziceai ca gata, de acum va fi mai tare decat Schumacher. Dar, dupa ce a terminat scoala, a lasat zi dupa zi, zi dupa zi, examenul nu l-a mai dat si scoala i-a expirat din nou. Acum, pare mult mai hotarata decat in celelalte doua dati si chiar s-a apucat de chestionare auto. Eu tot o vedeam ca sta la calculator, noi fiind colege de apartament, si tot o certam ca nu se apuca de teorie, cand imi arata ca ea de fapt studiaza online “de pe drpciv”. “Derepece?”, o intreb? Si imi arata pe net, moment in care am avut o reactie de care m-am rusinat instantaneu: “Cand am dat eu examenul, invatam de pe carti serioase, nu de pe net”, m-am auzit spunand si imediat m-am cutremurat ca gandesc la 20 si ceva de ani, ca o, sa-i spunem, femeie mai coapta. 

Oricum, simplul fapt ca face chestionare este un mar pas pentru ea si sper, cum cred ca si ea spera, ca o a patra scoala de soferi sa nu mai existe in palmaresul ei.